Eugen Doga, actor într-un film. În distribuţie – doar celebrităţi

doga

Eugen Doga. Foto: abcnews.md

 

Eugen Doga, cel mai mare compozitor român în viaţă, se face actor! Dar milioanele de fani ai maestrului nu ar trebui să fie îngrijoraţi: domnia sa nu renunţă la muzică, iar în filmul regizorului Stepan Putchinyan va juca tot rolul unui compozitor.

La toamnă, unul dintre cei mai experimentaţi regizori din Europa de Est, Stepan Putchinyan (88 de ani), începe lucrările la un nou film: un almanah despre dragoste cu numele sugestiv „Trei anotimpuri”. Din distribuția peliculei fac parte Ekaterina Guseva, Xeniya Rappoport, Dmitry Kharatyan, Armen Djigarkhanyan, Danyla Kozlovsky, dar şi  Eugen Doga.

„Filmul va fi finanţat din bugetul de stat al Rusiei. În această lucrare, au încăput sub aceeaşi umbrelă trei nuvele elegante, care întorc curăţenia şi sufletismul în cinematografie. Pentru mine personal, această peliculă, pe care o numesc melodramă poetică cu elemente de misticism, e despre sufletescul ce primează asupra materialului, despre puritatea sentimentelor, despre bunătate şi cumsecădenie”, a declarat regizorul, citat de mk.ru.

Creaţiile lui Eugen Doga însumează lucrări de balet, cvartete, melodii lirice, muzică pentru piese de teatru şi peste 200 de filme. Supranumit “Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, Eugen Doga, născut la 1 martie 1937 în satul Mocra din stânga Nistrului, a adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale, fiind înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii. Este recunoscut la nivel internaţional, alături de George Enescu, ca unul dintre numele mari ale muzicii clasice.

N.T.