„Eu sunt Mihai Ghimpu!”

Liderul liberalilor din Republica Moldova a sunat oameni importanţi din România cu rugămintea de a interveni şi a nu-l lăsa fără permis de conducere.

În timp ce opinia publică din RM clocotea după ce ieşise la iveală cazul din „Pădurea Domnească”, liberalul Mihai Ghimpu se odihnea, depăşind viteza în România. Președintele Partidului Liberal a rămas, la 17 ianuarie curent, fără permis de conducere. Poliţiştii rutieri români, plasaţi în apropierea localităţii  Târgul Frumos din judeţul Iaşi, au rămas stupefiaţi când au văzut un automobil care „zbura” cu circa 150 de kilometri pe oră chiar sub nasul lor. La volan – liberalul Mihai Ghimpu!

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție județean Iaşi, Anca-Alexandra Vâjiac, a confirmat presei din RM cazul, menţionând că Mihai Ghimpu circula cu 150 de kilometri pe oră, iar pentru asta a rămas fără permis de conducere. Şi Mihai Ghimpu a recunoscut fapta.

Înainte însă de a i se lua permisul de către poliţişti, Mihai Ghimpu a încercat să „rezolve treaba moldoveneşte”. A început să dea telefoane. Surse din România au declarat pentru JURNAL că deputatul moldovean a început să sune oameni importanţi de peste Prut: „Bună ziua! Sunt Mihai Ghimpu!”, îşi începea convorbirile telefonice liberalul, care l-ar fi sunat până şi pe ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca. Toţi cei la care a apelat Ghimpu i-au fi spus că „îl respectă”, dar că „legea este lege pentru toţi”. (C.R.)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)