„Eterna primăvara” îmbină caritatea cu muzica

Eterna primav Augustna FloreaProiectul caritabil „Eterna primăvară” inițiat de violonista și poeta Augustina Florea, a ajuns la cea de-a 3-a ediție. Vineri, 20 iunie, instrumentiștii Augustina Florea (R. Moldova) și Dmitry Shatalov-Fine (Rusia) au prezentat concertul caritabil „Eterna primăvară”.

Concertul cu genericul „Meridiane muzicale” a inclus Sonata pentru vioară și pian de Rosario Scalero, Sonata pentru vioară și pian de Mikhail Ippolitoff-Iwanoff și creații de Hans Engelmann, Leopold Godowsky, Edgar Brazelton, Dosia MeKay, Yuhki Kuramoto, Shin Yokoyama interpretate în premieră absolută la Chișinău. Publicul a ascultat în premieră și piesa „Dor de Soare” de Augustina Florea.

Tânăra violonistă Augustina Florea ne-a mărturisit că proiectul „Eterna Primăvară” îi este consacrat surorii sale Anișoara care din copilărie s-a îmbolnăvit de diabet zaharat și s-a stins la vârsta de 31 de ani. „Anișoara este pentru mine un model, a fost frumoasă la chip și la suflet, a iubit oamenii și ei au iubit-o”, ne spune Augustina Florea.

Concertul „Eterna primăvară” din 20 iunie a fost organizat în susținerea copiilor ce suferă de diabet.

Zeci de copii au fost prezenţi la concert, după care li s-au distribuit plicuri cu donaţii băneşti, aparate pentru testarea glucozei în sânge şi dulciuri diabetice, aduse în dar din partea Direcţiei Sănătăţii a Consiliului Municipal şi S.A. „Bucuria”. Potrivit organizatorilor, proiectul „Eterna Primăvară” promovează valori spirituale precum compasiunea, milostenia, dăruirea, Omul-artist fiind chemat să mângâie sufletele, să aline durerile.