„Eşti cea mai bună mamă”

Valentin Grăjdari, un carabinier de 19 ani, a găsit cele mai sincere cuvinte pentru mama sa, o femeie simplă de la ţară

 

plutonier

Cele mai frumoase gânduri despre mamă aşternute cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii – 8 martie au fost scrise de carabinierul Valentin Grăjdari, în vârstă de 19 ani din s. Brăneşti, raionul Orhei. Scrisoarea a fost selectată din cele peste 100 de răvaşe participante la concursul „O scrisoare dedicată mamei”, organizat de Departamentul Trupelor de Carabinieri (DTC) al MAI. Învingătorul s-a ales cu o diplomă şi cinci zile de concediu.

 

plutoneir7Scrisorile lui Petru Bălţătescu de la Unitatea militară nr. 1003 din Bălţi şi Victor Bacalu de la Unitatea militară nr. 1001 din Chişinău au fost apreciate cu locurile II şi III. Ieri, 5 martie 2015, reprezentanţi ai orchestrei militare a DTC împreună cu carabinierul Valentin Grăjdari au fost acasă la el, în satul Brăneşti, raionul Orhei, unde mama sa, Elizaveta Grăjdari, a ascultat gândurile frumoase ale fiului scrise pentru ea cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, primind în dar şi o floare.

plutonier81

„Dragă mamă… am atâtea să-ţi spun, să-ţi mulţumesc, dar nu am curajul. Dragostea pe care ţi-o port este dragostea pe care n-o pot descrie. Eşti prima căreia i-am dedicat primul cuvânt. Şi vreau să ştii că eşti cea mai bună mamă. Deşi sunt departe, mereu păstrez în memorie îmbrăţişările tale calde primite atunci când am avut nevoie…”, sunt câteva gânduri din scrisoarea pe care i-a citit-o Valentin mamei sale, Elizaveta, mamă a patru copii. Emoţionată până la lacrimi, femeia l-a cuprins pe cel de-al doilea fiu al său, mulţumindu-i. „E prima scrisoare pe care o primesc de la fiu. Este cel de-al doilea băiat al meu. Toţi sunt cuminţi, m-au ascultat din cuvânt. Îi iubesc pe toţi”, ne-a mărturisit femeia cu lacrimi în ochi. Elizaveta Grăjdari este fericită că băiatul i-a dedicat cea mai „sufletistă” scrisoare.

La rândul său, Valentin spune că tot timpul cât e în armată se gândeşte la mamă, casă şi fraţi: „Îmi este dor de toţi. Am scris scrisoarea dintr-o răsuflare. În ea am adunat toate gândurile frumoase”. Timp de opt luni de armată, Valentin Grăjdari a mai fost în permisie de două ori, dar pentru prima dată în viaţă, la cei 19 ani ai săi, i-a scris o scrisoare mamei.