Eşecul mitingului PCRM // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre mitingul de duminică al comuniştilor: de ce a venit puţină lume în PMAN? Unii spuneau că liderii comunişti sunt de vină, alţii că de vină este Alianţa, că, din cauza certurilor dintre liderii AIE, lumea nu mai crede nici în comunişti.

„Nici o treime din piaţă nu s-o acoperit cu comunişti… Au tot speriat, au speriat Alianţa că o să adune tot poporul împotriva ei, da’ o ieşit un… fâs”, – a spus moş Dumitru în stil lamentabil. „O avut dreptate Dodon, nici un procent din alegătorii noştri n-o venit la miting”, recunoscu Colesovnazadov. Asta din cauza Alianţei. Fiindcă liderii Alianţei se ceartă şi-şi spală rufele în public, lumea s-a săturat de politicieni şi de comunişti. Alianţa îi de vină! AIE a torpilat mitingul PCRM!” – adăugă el dialectic şi asimptotic. „Voronin îi de vină, fiindcă nu crede în comunism, da’ spune că-i comunist! – strigă sanitara Vera, care-i filatelistă târzie. „Unde aţi văzut politician să creadă în ceea ce spune?” – replică Sobcor care este realpoliticist.

Acuma stau şi mă gândesc de ce plânge Voronin după Uniunea Sovietică? Dacă el şi comuniştii lui n-au fost capabili să apere Uniunea Sovietică şi ea s-a prăbuşit, de ce se apucă ei să apere statalitatea noastră?

Al vostru echibastuz, gasparnaval, ciucotmalaisk, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga