EROARE sau FRAUDĂ: Tot mai multe localităţi semnalează inversarea rezultatelor alegerilor în favoarea lui Dodon

EROARE sau FRAUDĂ: Tot mai multe localităţi semnalează inversarea rezultatelor alegerilor în favoarea lui Dodon; Cum explică reprezentanţii CEC

Tot mai multe localităţi semnalează erori grave privind rezultatele alegerilor prezentate de Comisia Electorală Centrală. După ce localnicii din comuna Leuşeni, Hânceşti, s-au arătat ieri revoltaţi că Comisia Electorală Centrală l-a prezentat pe Dodon drept câştigător în sat, astăzi au venit mesaje similare din alte localităţi. În satul Copceac, raionul Ştefan Vodă, Maia Sandu a obţinut cele mai multe voturi. Cifrele de la CEC arată însă altceva. Aceeaşi situaţie este semnalată în una dintre secţiile de votare din oraşul Nisporeni, transmite jurnal.md.

Comisia Electorală Centrală admite că astfel de „erori de ordin tehnic” s-ar fi putut strecura în procesul de prelucrare a rezultatelor. „Dată fiind utilizarea, în fiecare secţie de votare, a sistemului informaţional ce permite transmiterea online în cel mai scurt timp a proceselor verbale către CEC, admitem că au putut fi comise unele erori de ordin tehnic produse de către operatorii SIAS „Alegeri”, spun reprezentanţii CEC.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)