Era protozoarelor

poza MAHU RUBRICA

La Teleradio Moldova a fost ales preşedintele. Scuze, preşedinta, ca să fim corecţi dpdv al genderului. E o doamnă de 36 de ani, despre care am auzit azi pentru prima dată şi, din acest moment, ea va face politica editorială a companiei publice audiovizuale (despre „imaginea actuală” a căreia scrie în proiectul său de intenţie că îi dă „un sentiment de frustrare”). Pentru candidatura Olgăi Bordeianu au votat: Ludmila Vasilache, Stela Nistor, Doina Deleu, Larisa Călugăru, Petru Grozavu, membri ai Consiliului de Observatori ai IPNA Teleradio Moldova.

Din stufosul CV aflăm că a lucrat, în 2000 – 2004, la Russkoie Radio în Moldova, ca redactor de ştiri şi crainic – ce noţiune vetustă pentru o cursantă la New York Film Academy (2014 o fi anul absolvirii unui master?). În 2011-2015, e director de programe la CTC Media, „coordonează departamentele de programare a două posturi TV (31 channel Kazahstan, СТС Mega Moldova)” şi „procesul de producere a contentului TV autohton în Kazahstan” (sunt psihanalizabile, nu-i aşa, frustrările sale kazah-ruseşti-americane).

Atuul ei cel mare o fi venind însă din SUA, unde, în afară de Academia de Film de la New York, a urmat şi cursurile „Arianna” AGB Nielsen Media Research (2013). De aceea probabil ortografiază româneşte implimenta. Planuri grandilocvente redactate într-un limbaj prăfuit, găunos, chiar dacă însăşi competitoarea caracterizează „televiziunea naţională Moldova 1 şi postul naţional de radio Moldova” „ca o pată sură pe fundalul audiovizualului autohton”.

Trăim un timp al anonimilor semidocţi, frumuşei, tinerei, vânduţei, aleşi să ne conducă de către nişte oameni de presă (sic!) care, la rândul lor, sunt molicei, călduţi şi laşi, aşa ca un soft power aruncat peste RM în încercarea de a ne reduce la starea de amibă. Aceleaşi forţe obscure, care l-au adus pe Gaburici în scaunul de premier şi i-au pus recent în gură ideea reciclată a lui Voronin de naţiune civică (promovată cu zel pervers de Teleşcu), şi-au pregătit o sculă ce va răspunde docil oricăror comandamente politice.

Rodica Mahu

The following two tabs change content below.