Epureanu va lipsi în meciul cu Suedia

Absenţă zguduitoare în lotul selecţionatei de fotbal a Moldovei pentru meciul cu Suedia din preliminariile EURO 2012. Căpitanul Alexandru Epureanu nu va putea ajuta naţionala din cauza unei accidentări.

Selecţionerul Gabi Balint a convocat pentru partida de la Solna 22 de fotbalişti, dintre care şase din campionatul intern. Din cauza unor accidentări, nu au fost chemaţi căpitanul Alexandru Epureanu şi Vitalie Bordeian de la Metalist Harkov. Nicolae Josan nu a fost convocat pentru că nu are echipă de club.

 

Căpitanul nu este apt pentru meciul cu Suedia, însă site-ul oficial al Dinamo Moscova a anunţat că moldoveanul va fi apt pentru partida din etapa a doua a Campionatului Rusiei de la sfârşitul acestei săptămâni. Dinamoviştii vor juca cu FC Rostov.

 

Noutăţile lui Balint sunt Maxim Potârniche de la Academia, Mihai Paşeciniuc de la Olimpia şi Anatol Cheptine de la Sheriff. Sergiu Gheorghiev poate debuta în tricoul naţionalei într-un meci oficial.

Lotul Moldovei pentru meciul cu Suedia:

Portari – Stanislav Namaşco (Kuban, Rusia), Nicolae Calancea (Zimbru)

Fundaşi – Vadim Boreţ (Baku, Azerbaidjan), Petru Racu (Norrkoping, Suedia), Victor Golovatenco (FC Krasnodar), Semion Bulgaru (FC Alania, Rusia), Igor Armaş (FC Kuban), Vadim Bolohan (Sevastopol, Ucraina), Maxim Potârniche (Academia)

Mijlocaşi – Eugen Cebotaru (Ceahlăul, România), Igor Ţâgârlaş (Cernomoreţ, Ucraina), Valeriu Andronic (SKA-Energhia, Rusia), Andrei Cojocari (Dacia), Alexandru Suvorov (Krakovia, Polonia), Sergiu Gheorghiev (Sheriff), Alexandru Gaţcan (Rostov, Rusia), Mihai Paseciniuc (Olimpia), Anatol Cheptine (Sheriff)

Atacanţi – Viorel Frunză (Neman, Belarus), Igor Picuşceac (Krasnodar, Rusia), Igor Bugaiov (Lokomotiv, Kazahstan), Anatol Doroş (Irtîş, Kazahstan).

Partida Suedia–Moldova se va disputa pe 29 martie, începând cu ora 20:00. (V.H.)