Epureanu şi Armaş, sub comanda lui Dan Petrescu?

Tehnicianul român ar putea relansa cariera a doi fotbalişti moldoveni, lideri ai naţionalei R. Moldova

Cei mai buni jucători moldoveni în 2012, fundaşii Alexandru Epureanu (Krîlia Sovetov) şi Igor Armaş (Kuban Krasnodar), ar putea evolua împreună din această iarnă la Dinamo Moscova, echipă antrenată de tehnicianul român Dan Petrescu şi Emil Caras.

 

Vitalie HADEI

 

Dinamo Moscova l-a cumpărat pe Epureanu în 2009 pentru patru milioane de euro, cel mai scump transfer care vizează un jucător din Republica Moldova. Epureanu, al cărui salariu se cifrează la un milion de euro anual, a prins chiar un loc de titular în primele două sezoane. Totuşi, după ce suferise o accidentare, a apărut din ce în ce mai rar pe teren, iar pentru că nu a dorit să lustruiască banca de rezerve a celor de la Dinamo, a acceptat să fie împrumutat la începutul acestui sezon la Krîlia Sovetov Samara.

 

În această iarnă, fundaşul central are şanse mari să revină la echipa preluată de două luni de Dan Petrescu şi Emil Caras. Petrescu a preluat echipa de pe ultimul loc în clasament, iar de când este în calitate de antrenor principal a reuşit s-o ducă până pe locul nouă, la două punte de locul şase, loc ce asigură prezenţa în cupele europene. Acest parcurs fabulos îi permite lui Dan Petrescu să facă transferurile pe care le vrea. Astfel, „bursucul”, consultat de basarabeanul Emil Caras, pare decis să-l readucă la Dinamo pe cel mai bun fotbalist moldovean în 2012, Alexandru Epureanu. „Dan vrea să aibă concurenţă pe fiecare post în parte. Pentru a avea o concurenţă, are nevoie de jucători foarte buni. Cred că până la finele acestei luni se va discuta şi despre revenirea lui Epureanu la Dinamo Moscova”, a dezvăluit pentru JurnalTV secundul Emil Caras.

 

Armaş e pe listă?

 

Conform unor surse, Petrescu l-ar vrea la echipa sa şi pe celălalt fundaş central al naţionalei R. Moldova, Igor Armaş, fotbalist cu care a lucrat la Kuban Krasnodar. În timpul aflării  lui Petrescu la Kuban, fotbalistul moldovean era titular de drept în defensivă. De câteva luni, Armaş apare tot mai sporadic în primul 11, iar Petrescu şi Caras sunt dispuşi sărevitalizeze cariera internaţionalului moldovean. Astfel, dacă cele două mutări se vor materializa, fundaşii centrali ai naţionalei R. Moldova ar putea evolua împreună şi la o echipă de club.

 

Bourceanu, pe lista lui Petrescu

 

Nu doar cei doi fotbalişti moldoveni sunt ţintele lui Petrescu şi Caras. În această iarnă, la Dinamo Moscova ar putea veni şi internaţionalul român Alexandru Bourceanu, căpitanul Stelei Bucureşti. „Îl ştiu pe Bourceanu de mult timp, încă de pe vremea când eram la Unirea Urziceni. L-am vrut şi acolo, îl vreau şi acum. Să vedem! Vom şti mai multe în zece zile”, a anunţat Dan Petrescu la Digi Sport.

Becali vrea cinci milioane

 

„Nu pleacă niciun jucător până nu ne calificăm în Liga Campionilor. Dacă îmi dă cinci milioane pe Bourceanu, îl dau, pe mai puţini bani nu-l dau. El e mai valoros decât Vlad Chiricheş şi Raul Rusescu, e rotiţa care pune în mişcare echipa. Chiricheş a fost artist, nu pot să-l dau fără 10 milioane de euro”, a spus Gigi Becali într-o conferinţă de presă.

 

– Alexandru Epureanu a fost transferat la Dinamo Moscova în 2009 şi a semnat un contract pe patru ani.

– Patru milioane de euro a plătit Dinamo celor de la defuncta FC Moscova pentru Epureanu.

– Căpitanul naţionalei a jucat 36 de meciuri pentru Dinamo şi a marcat trei goluri.

– În vara anului 2012, Epureanu a fost cedat sub formă de împrumut nou-promovatei Krîlia Sovetov.

– 17 meciuri a jucat Epureanu pentru echipa din Samara şi a marcat un gol.