Epureanu nu vrea să plece de la Dinamo

Încă nu există o decizie finală a federaţiei ruse de fotbal în ceea ce priveşte statutul stranierilor

Internaţionalul moldovean, Alexandru Epureanu, a jucat doar trei partide ca titular în acest sezon şi a declarat că vrea să uite de 2011 cât mai repede. Chiar dacă cel mai scump fotbalist moldovean din toate timpurile şi-a pierdut locul de titular la echipa moscovită, şi-a pus drept scop să facă o figură bună în meciurile amicale din iarnă pentru a reveni în primul 11.

Vitalie Hadei 

„Deocamdată, nu m-am gândit la o eventuală plecare. Desigur, nu am fost titular, mi-am pierdut locul în primul 11, dar să nu uităm că am fost accidentat o vreme. Echipa luptă pentru un loc în Cupele europene, îl înţeleg pe antrenor care mizează doar pe jucătorii ce sunt în formă maximă. Acum suntem în vacanţa de iarnă. Vom avea cantonamentele din intersezon, şi atunci voi discuta cu antrenorul despre viziunile sale în privinţa mea. Voi avea tot timpul la dispoziţie pentru a demonstra că merit un loc în această echipă”, a spus cu optimism fotbalistul anului 2010 din Republica Moldova.

Vrea să-şi câştige locul de titular

Pentru Epureanu, e principial să-şi câştige un loc de titular cât mai rapid, deoarece e stranier şi îi va fi foarte dificil să-şi prelungească contractul cu o echipă din Rusia. „Deocamdată, nu există o decizie finală a Federaţiei de Fotbal în ceea ce priveşte statutul stranierilor. Oricum, dacă va intra în vigoare noul regulament, asta se va întâmpla în vară. Până atunci, trebuie mai întâi să ajungem. Dacă totuşi regulamentul se va schimba, voi decide ce să fac mai departe. Eu sunt de părere că nu e corect să fie impusă o anumită limită în ceea ce priveşte stranierii la o echipă. Dar eu pot să fiu subiectiv în această chestiune pentru că sunt direct implicat”, a adăugat internaţionalul moldovean.

Pleacă în ţările calde

Până la cantonamentele din iarnă, Epureanu vrea să fie alături de familia sa. „Vreau să uit cât mai repede acest an nereuşit pentru mine şi să plec cu familia în vacanţă. Voi pleca undeva pe litoral, pe nisipul fierbinte”, a conchis acesta.

De menţionat că echipa lui Epureanu, FC Dinamo, ocupă locul trei în prima ligă din Rusia, cu 55 de puncte (şase puncte distanţă de liderul Zenit), păstrând şanse să cucerească titlul de campioană.