Epureanu: „Mi-am văzut copilul doar după o săptămână”

Căpitanul naţionalei de fotbal a Moldovei, Alexandru Epureanu, are numai motive de bucurie în această toamnă. Înaintea meciului cu Finlanda din preliminariile Euro 2012, a devenit tătic pentru prima oară. În plus, naţionala Moldovei a câştigat Finlanda pe teren propriu, scor 2-0. Epureanu a fost supărat doar pentru că echipa naţională a pierdut meciul cu Ungaria.

Chiar dacă ardea de nerăbdare să-şi vadă fiul, pe care l-a numit Ianis, Epureanu nu a avut ocazia să fie alături de soţia sa. Alexandru şi-a văzut copilul abia la o săptămână după naştere. „Băiatul poartă numele Ianis pentru că aşa a vrut soţia. E un nume grecesc. Nu l-am văzut imediat după naştere pentru că eram în cantonamentul echipei naţionale”, a spus Epureanu.

Jucătorul are acum şi alte responsabilităţi, dar spune că acestea îi fac plăcere şi nu incomodităţi. „Bineînţeles că am responsabilităţi în plus, dar sunt plăcute. Ianis este deocamdată foarte liniştit şi nu ne dă bătăi de cap”, a menţionat acesta.

Totuşi Alexandru Epureanu are un of după prima săptămână a lunii septembrie. Acesta, alături de colegii săi de la naţională, regretă că nu au putut scoate un rezultat bun cu Ungaria, mai ales că au dominat meciul. „Cu Finlanda am avut noroc şi am câştigat meciul, dar în partida cu Ungaria ne-a lipsit şansa. Ei au fost cei cu norocul şi, din acest motiv, am pierdut cu 2-1”, a mai spus căpitanul care promite că echipa se va revanşa în meciurile viitoare.

Naţionala Moldovei va juca următorul meci din preliminariile Euro 2012 pe 8 octombrie, teren propriu, împotriva vicecampioanei mondiale, Olanda.

Naţionala a urcat 9 poziţii în clasamentul FIFA

Egalul cu Georgia şi victoria cu Finlanda au adus puncte importante pentru naţionala R. Moldova nu doar în grupa preliminară, ci şi în clasamentul FIFA. Astfel, echipa lui Gabi Balint a urcat nouă poziţii în acest clasament şi, cu 398 puncte la activ, se situează pe locul 80.

Adversarele tricolorilor în campania de calificare la Euro 2012 ocupă poziţii mult mai bune, cu excepţia reprezentativei statului San Marino. Olanda, adversara din 8 octombrie a tricolorilor, ocupă locul doi (1663 de puncte), Suedia – locul 32 (760 de puncte), Ungaria – locul 51 (567 de puncte), Finlanda – locul 64 (521 de puncte) şi San Marino – locul 203 (zero puncte). (V.H.)