Emoții redate prin culori

O colecție tematică denumită „You Power” realizată de pictorița Irina Bardița este expusă la Școala „Art Labyrinth” din Capitală. Prezentarea festivă a expoziției a avut loc la 18 mai și a putut fi văzută până la 26 mai.

Numărul de performance prezentat de Irina Bardița

La 18 mai a avut loc expoziția „You Power” care ar însemna „Tu ești Puterea”, realizată de artista plastică Irina Bardița. Cele zece tablouri create pentru această expoziție redau o atmosferă magică și transmit un mesaj foarte puternic în special persoanelor introverte din societatea noastră.

„Expoziția „You Power” are drept scop eliberarea puterii interioare pe care, de fapt, o are oricine, de asemenea ruperea stereotipurilor și blocajelor care vin din exterior”, a menționat pictorița.

În cadrul expoziției a avut loc și un număr de performance, pictorița a demonstrat o scurtă piesă de teatru, care a avut drept scop găsirea forței interioare printre etichetele și standardele propuse de societate, ruperea tuturor imaginilor banale și trecerea peste bariera de inhibiție a propriei ființe.

„Am rămas profund impresionată de expoziția Irinei. În unele tablouri am găsit  răspuns la întrebările iscate undeva în adâncul sufletului. Într-adevăr, lucrările sale produc o explozie a forţei interioare, care, în mod obişnuit, zace în stare latentă. Îi urez mult succes pictoriței și mult spirit în realizarea noilor sale «comori»”, a menționat Valentina Țărnă, una din vizitatoarele expoziției.

„Mă impresionează aceste tablouri prin expresivitatea lor. Prin aceste desene înțelegem durerea și suferința prin care a trecut autoarea până a se regăsi pe sine însăși. Expoziția m-a fascinat prin individualitatea sa, tablourile reprezentând sufletul autoarei”, susține Vlada Teleghin, vizitatoare a expoziției.

Curentele artistice de care se simte cel mai ataşată tânăra pictoriță sunt simbolismul şi expresionismul. Face experienţe şi în genul performance-ului. Actualmente, Irina Bardița lucrează în mai multe domenii. În iunie, tânăra plasticiană urmează să-și expună lucrările la Paris.

Daniela Luca, stagiară