Emmanuel Macron a câştigat scrutinul prezidenţial din Franţa cu 66,06% din voturi-rezultate oficiale

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice „En Marche! / În Mişcare!”, social-liberală, a câştigat scrutinul prezidenţial din Franţa cu 66,06% din voturi, potrivit rezultatelor anunţate de Ministerul francez de Interne, scrie mediafax.ro.

Emmanuel Macron a câştigat scrutinul prezidenţial din Franţa cu 66,06% din voturi-rezultate oficiale. El a obţinut 66,06% din voturi (fiind votat de 20,7 milioane de cetăţeni), în timp ce adversara sa, Marine Le Pen, candidatul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, a fost la nivelul de 33,94% (10,6 milioane de alegători).

Acestea sunt rezultatele oficiale anunţate de Ministerul francez de Interne după numărarea a 99,99% din buletinele de vot.

Liderii mondiali i-au transmis mesaje de susţinere şi felicitări lui Emmanuel Macron, câştigătorul scrutinului prezidenţial din Franţa, care, la rândul său, le-a mulţumit „din inimă” susţinătorilor şi a salutat eforturile adversarei sale, Marine Le Pen.

Germania şi Marea Britanie i-au transmis felicitări lui Emmanuel Macron, duminică seară, pentru victoria înregistrată în scrutinul prezidenţial din Franţa. „Îi transmit felicitări călduroase lui Emmanuel Macron şi aştept cu nerăbdare să colaborăm”, a declarat premierul Marii Britanii, Theresa May.