„Eminescu ne poate aduna sub steagul limbii române”

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită de românii de pe ambele maluri ale Prutului de ziua poetului Mihai Eminescu, a început la Chişinău cu depuneri de flori la bustul scriitorului de pe Aleea Clasicilor din Grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Studenţii de la Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici” din Chişinău au cântat romanţe pe versurile poetului, iar viitorii actori de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, îmbrăcaţi în costume de epocă, au recreat atmosfera romantică a secolului în care s-a născut marele poet naţional.

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, scriitori, politicieni, dar şi oameni simpli, au adus flori la bustul lui Mihai Eminescu, cu prilejul celei de-a 164-a aniversări de la naşterea scriitorului. „Eminescu este cel care ne poate aduna în jurul lui sub steagul limbii române”, a declarat Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din  Moldova, în faţa mulţimii venite să omagieze poetul neamului românesc.

 

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)