Ellen Cole: Sunt impresionată de pasiunea cu care se lucrează în cadrul KEDEM-ului

Сasa comună a evreilor din Moldova (KEDEM) a găzduit un oaspete de onoare şi aşteptat, este vorba de Ellen Cole, directorul Centrului cultural evreiesc din Toronto (Canada). Întrebată despre motivul vizitei sale la Chişinău, dna Cole spune că va încerca să ajute KEDEM-ul la promovarea imaginii. „De asemenea, voi puncta metode de creştere prin utilizarea marketingului şi PR-ului”, susţine aceasta.

Ellen Colle a menţionat că a rămas profund impresionată de ce a descoperit la Chişinău. „Este prima mea vizită în Republica Moldova şi, deşi este una scurtă, am reuşit să fac cunoştinţă cu o mare parte a comunităţii evreieşti, dar şi moldoveneşti, pentru că am fost întâmpinată cu pâine şi sare de tineri îmbrăcaţi în costume naţionale evreieşti şi moldoveneşti”, spune dna Colle.

Colle a menţionat că este impresionată de pasiunea cu care se lucrează în cadrul KEDEM-ului. „Vin dintr-un oraş unde locuiesc 250 mii de evrei, şi avem 3 500 de membri în cadrul comunităţii noastre, dar nu există această dăruire pe care am văzut-o aici”, comunică aceasta.

La rândul lor, membrii KEDEM-ului din Chişinău susţin că este o vizită importantă pentru comunitate. „Cu Federaţia comunităţilor evreieşti din Toronto avem cele mai strânse legături. Federaţia a contribuit la construirea clădirii Casei comunităţilor evreieşti de la noi, a ajutat la utilarea clasei cu computere. De asemenea, Centrul evreiesc din Toronto susţine financiar unele programe din cadrul KEDEM-ului şi în prezent”, ne-a spus Zoia Apostol, manager PR în cadrul Centrului.

Aceasta a menţionat că au avut posibilitatea să înveţe de la o persoană care a activat mai mulţi ani în domeniul marketingului şi a reuşit să majoreze bugetul Centrului din Toronto. Acest fapt a permis dezvoltarea programelor culturale şi didactice în cadrul comunităţii evreieşti „În doar trei ani de activitate, Ellen Colle a reuşit să crească numărul vizitatorilor Centrului de la 800 la 3 500, ceea ce este un fapt deloc de neglijat. Iar noi ne bucurăm că vom putea să implementăm la noi ideile şi conceptele ei”, a conchis Zoia Apostol.

The following two tabs change content below.