Ei vor rupe lanţul corupţiei! Fotoreportaj

De Ziua Internaţională Anticorupţie, elevi din 22 de licee din ţară s-au întrunit la Chişinău pentru a identifica prin jocuri tematice idei şi propuneri de combatere a practicilor ce generează fenomenului corupţiei în şcoală, cum ar fi taxele neformale, copiatul, favoritismul. Vedeţi în continuare, în fotoreportaj, ce propun elevii pentru a „rupe lanţul corupţiei” în şcoală, idei, de altfel, pe care le-au înmânat într-un plic Maiei Sandu, prezentă la eveniment.

„Vă îndemn să construim împreună o societate mai bună prin a renunţa la copiat şi a avea o implicare mai activă în viaţa şcolii şi a comunităţii”, a făcut un apel ministra educaţiei către elevi, amintind că lupta cu corupţia în sistemul de învăţământ ţine de moralitatea fiecăruia dintre noi.

Activităţile cu participarea tinerilor fac parte din campania „Rupe lanţul corupţiei”-motto-ul Zilei Internaţionale Anticorupţie din acest an, şi din proiectul „Tinerii pentru transparenţă în educaţie”, implementat de programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

„Programul ONU implică tinerii în rol de lideri, promotori, constructori ai încrederii şi co-producători ai dezvoltării. Noi suntem determinaţi să intensificăm angajamentul nostru cu voi şi semenii voştri pentru a vă ajuta să realizaţi viitorul pe care vi-l doriţi pentru Moldova”, li s-a adresat elevilor Nicola Harrington-Buhai, Coordonator Rezident ONU şi Reprezentant rezident PNUD în Republica Moldova.