Egalul care a mulţumit cele mai sărace ţări din Europa

Caras şi Ciobanu sunt optimişti înaintea meciului cu Anglia

 

Naţionala de Fotbal a Republicii Moldova a jucat la egalitate, scor 0-0, cu Albania, în ultimul meci de pregătire înaintea startului preliminariilor Campionatului Mondial, iar selecţionerul Ion Caras are ceva bătăi de cap înaintea duelului cu Anglia de pe 7 septembrie.

 

Vitalie Hadei

 

În primul rând, trebuie să-l facă pe Alexandru Suvorov, creierul echipei, să-şi regăsească pofta de joc, iar pe „stâlpii” apărării, Alexandru Epureanu şi Igor Armaş, să nu mai comită greşeli de curtea şcolii. Acestea sunt cerinţele minime pentru a nu ne face de râs în faţa Angliei, care a câştigat miercuri seară Italia, echipă recunoscută pentru cea mai bună apărare din lume.

 

La Tirana, naţionala Moldovei a început mai greu meciul, cu mici ezitări în apărare pe axul central, dar după primul sfert de oră au preluat posesia balonului şi chiar au dominat adversarul care are jucători mult mai bine cotaţi. Oricum, această posesie sterilă nu a adus avantajul scontat de antrenorul Ion Caras care a vrut să bifeze prima victorie după revenirea la cârma naţionalei. Ultimele zece minute au fost un adevărat calvar pentru apărarea noastră, dar, în cele din urmă, s-a păstrat scorul de egalitate, iar tricolorii au un moral bun înaintea duelului cu Anglia.

 

Caras: „Un scor echitabil, dar am fi putut învinge”

 

Selecţionerul Caras a fost mulţumit de rezultatul din meciul cu Albania, dar simţea că echipa sa trebuia să câştige meciul. „Până la urmă, este un scor echitabil. Am avut şi noi, dar şi ei ocazii de a marca. Totuşi, m-a bucurat faptul că am avut mai mult posesia balonului. Mi-am dorit victoria în acest meci, dar şi aşa pot spune că avem un moral bun înaintea meciului cu Anglia”, a spus tehnicianul.

 

Anglia a învins Italia

 

În ultimul meci de pregătire înaintea partidei cu Moldova, naţionala Angliei a întâlnit la Berna echipa Italiei. Echipa lui Roy Hodgson s-a văzut condusă de Italia prin golul lui De Rossi. Totuşi englezii au egalat repede prin Jagielka care a marcat primul său gol la naţională. Atacantul Defoe a înscris golul victoriei în minutul 80. Relevăm că Cesare Prandeli a introdus în echipa de start opt debutanţi.

 

Interviu

 

Ciobanu: „Ne aşteptăm mai mult de la Suvorov” 

 

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Ciobanu, a declarat pentru JURNAL că echipa noastră nu a jucat rău cu albanezii, dar se aşteaptă la mai mult de la Suvorov care trebuie să fie liderul echipei la mijlocul terenului şi în faza ofensivă.

 

–      Cum aţi văzut dumneavoastră meciul?

 

Nu am jucat rău. Mi-a plăcut cum au jucat Artur Patraş, Alexandru Onică, Epureanu, Petru Racu.

 

–      Suvorov, de la care se aşteaptă foarte mult, nu prea a mişcat în acest meci…

 

Să nu uităm că Suvorov a fost accidentat ultimele şase luni, iar campionatul din Polonia nu a început. Noi tot ne aşteptăm la mai mult de la el pentru că e un jucător-cheie pentru naţională. Sper că până la meciul cu Anglia să fie în creştere de formă.

 

–      Dar şi Epureanu şi Armaş au greşit prea mult pentru valoarea pe care o au

 

Au fost ceva ezitări în debutul meciului, dar ulterior cei doi au jucat bine.

 

–      Dar cu faza de atac ce facem? Picuşciac nu s-a văzut în teren…

 

Din păcate, avem foarte mari probleme în compartimentul ofensiv. Ce e drept, ne-am creat câteva ocazii cu Albania, dar nu le-am fructificat. Nu marcăm deja de patru meciuri, dar avem ce avem. Dacă am fi avut şi alţi atacanţi, ar fi putut fi testaţi, dar aşa… Bine, în meciul cu Anglia nu vom putea emite mari pretenţii în atac, dar în alte meciuri ar trebui să marcăm. Sper ca până atunci antrenorul va găsi soluţii, iar echipa va începe să marcheze.

 

–      În meciul cu Anglia credeţi că primul 11 va suferi modificări în comparaţie cu meciul cu Albania?  

 

Asta doar antrenorul decide, dar să nu uităm că la Tirana au fost Eugen Cebotaru, Denis Zmeu, Igor Bugaiov şi Victor Golovatenco. Anume de la Bugaiov mă aştept că va anima mai mult faza de atac.

 

–      Putem spera măcar la un rezultat de egalitate cu naţionala Albionului?

 

De ce nu?… Antrenorul este optimist şi eu la fel. Jucăm în faţa propriilor suporteri şi cu un joc bun putem spera la un rezultat bun.   

 

Vitalie Hadei