Egali Portugaliei, dar doar o repriză

Micii tricolori au debutat cu stângul în preliminariile Campionatului European Under 21, fiind învinşi pe teren propriu de naţionala similară a Portugaliei. Elevii lui Sergiu Chirilov au jucat şi s-au apărat exemplar în prima repriză, însă odată cu trecerea timpului, au căzut fizic şi au pierdut cu 0-2.

Portughezii, favoriţi la câştigarea titlului european, au început în trombă meciul. Cel mai bun jucător al Moldovei în acest meci a fost portarul Denis Rusu care a făcut miracole. Rusu nu a mai putut face nimic în minutul 55 al partidei, când un jucător portughez a fost scăpat din marcaj şi a înscris cu capul din şase metri.

Gheorghiev, lăsat de Gabi Balint la naţionala de tineret, ar fi putut egala, dar a trimis slab din şase metri. Portughezii nu au vrut să rişte, preluând controlul balonului şi creându-şi câteva ocazii de gol. Doar în minutul 90 au reuşit să majoreze avantajul şi să-i lase pe moldoveni fără niciun punct.

Chirilov şi-a dorit un rezultat de egalitate cu Portugalia.

Totuşi promite că va recupera punctele pierdute pe teren propriu în deplasarea de la Tirana unde naţionala noastră va juca astăzi cu Albania. La fel ca şi Moldova, naţionala de tineret a Albaniei a pierdut pe teren propriu în faţa Poloniei cu 0-3.

(V.H.)