Editura „Arc” a lansat albumul „Centrul istoric al Chişinăului la începutul secolului al XXI-lea”


 

În seria „Enciclopediile Arc” a apărut un album cu caracter enciclopedic, intitulat „Centrul istoric al Chişinăului la începutul secolului al XXI-lea. Repertoriul monumentelor de arhitectură”.

Într-un comunicat de presă al Editurii „Arc” se menţionează că albumul prezintă rezultatele unor noi investigaţii asupra situaţiei actuale a zonei istorice din oraş şi a clădirilor păstrate în procesul evoluţiei urbane. Albumul, lansat ieri la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie, conţine o bază de date completă şi veridică, accesibilă tuturor utilizatorilor şi celor care se interesează în mod special de patrimoniul arhitectural şi urbanistic al capitalei.

Volumul ne pune la dispoziţie informaţii fotografice istorice şi actuale, schiţe şi adnotări pentru fiecare din obiectivele cu statut de monument istoric. Adnotările consemnează când a fost edificat imobilul, cine a fost comanditarul, care sunt particularităţile planimetrice, structurale şi decorative, care este valoarea lui arhitecturală, conform clasării oficiale în Registrul monumentelor al R. Moldova.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău