Echipele din Republica Moldova au coborât în clasamentul IFFHS

Cele trei echipe din Divizia Naţională – FC Sheriff, FC Dacia şi FC Olimpia, prezente în clasamentul pe luna iunie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) – au coborât câteva poziţii faţă de luna precedentă.

FC Sheriff este cea mai bine clasată echipă din Republica Moldova în clasament, ocupând locul 128, cu 109 puncte. Totuşi tiraspolenii au căzut 15 poziţii, iar dacă nu vor reuşi rezultate bune în preliminariile Ligii Europa, căderea va continua. Chiar şi aşa, fosta campioană a Republicii Moldova este peste Werder Bremen, Standard Liege sau Fenerbahce Istanbul.

Următoarea echipă din Republica Moldova din topul IFFHS este FC Dacia, care a coborât de pe locul 167 pe 172, cu 93 puncte, la egalitate cu bulgarii de la Litex. Adversara „dacilor” din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, FC Zestafoni, ocupă locul 170, cu 94 de puncte la activ. FC Dacia devansează în clasament formaţii cu nume din Europa, şi anume Lazio Roma sau Galatasaray.

Şi FC Olimpia, cea dea treia formaţie din RM prezentă în acest top, a coborât 11 poziţii, clasându-se pe locul 246. Echipa fanion a Bălţiului este la un pas de destrămare, dar se poate lăuda cu faptul că este peste Fiorentina, FC Vaslui, Dinamo Moscova, Lokomotiv Moscova sau campioana României, Oţelul Galaţi.

Barcelona continuă să conducă în clasamentul IFFHS

FC Barcelona, care a câştigat Liga Campionilor în acest sezon, se menţine pe primul loc, cu 317 puncte, în clasamentul pe luna iunie stabilit de IFFHS. Pe poziţia secundă se află Real Madrid, cu 307 puncte, iar pe locul trei este FC Porto, cu 291,5 puncte.

Englezii de la Manchester United ocupă locul patru (285 de puncte), iar pe cinci se află Manchester City, cu 254 de puncte.

Formaţia spaniolă Villarreal ocupă locul şase (250 de puncte), iar italienii de la Internazionale Milano se află pe şapte (246 de puncte). Argentinienii de la Vélez Sarsfield sunt pe locul opt, cu 239 puncte, iar brazilienii de la FC Santos ocupă locul 9, cu 236 puncte.

Dinamo Kiev încheie Top Ten, cu 222,5 puncte.

Echipa lunii iunie a fost desemnată Velez Sarsfield.

(V.H.)