Echipament medical modern pentru Centrul de Sănătate din Limbenii-Vechi

De mai bine de 8 luni Centrul de Sănătate din satul Limbenii-Vechi din raionul Glodeni, a devenit Centru de Sănătate autonomizat. Cu această ocazie, lucrătorii Centrului au hotărât să achiziţioneze câteva aparate performante pentru laborator, ca fiecare doritor să-şi poată face analizele pe loc, fără a se deplasa la raion pentru aceasta. Fundaţia Orange a reacţionat la solicitarea centrului şi a venit cu o donaţie de echipament medical performant – analizator hematologic,  care oferă rezultatele analizelor în doar 15 minute.

„Vreau să spun că avem un Centru de Sănătate nou format, care trebuie să fie dotat şi cu un laborator modern. Datorită Fundaţiei Orange, care ne-a oferit suma de peste 63 de mii de lei, noi am procurat un aanalizator hematologic pentru pregatirea hemogramei. Acest aparat este unul modern, care în câteva minute face o analiză, oferindu-ne o claritate a analizei sangelui”, ne spune Directorul, şi medicul de familie, al Centrului de Sănătate din satul Limbenii- Vechi, Calmaţui Vladimir.

Centrul de Sănătate din Limbenii-Vechi, raionul Glodeni, deserveşte locuitorii satelor Ustia, Lembenii-Vechi şi Limbenii-Noi, în total 5020 de persoane. Centrul are 26 de lucrători, din care fac parte 2 medici de familie şi 11 surori medicale. În fiecare zi la Centrul de Sănătate îşi fac analizele circa 60-70 de persoane din cele trei localităţi.

„Sperăm că acest utilaj medical va fi de un real folos pentru locuitorii din satele Limbenii- Vechi, Ustia şi Limbenii- Noi. Acum aceştia vor avea posibilitatea să-şi facă analizele aici pe loc, în sat, fara a fi necesar de a se deplasa la zeci de kilometri la centrul raional pentru aceasta”, a menţionat Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundaţiei Orange.

„Prin intermediul acestui proiect ne-am adus aportul la dezvoltarea de servicii medicale performante, contribuind la facilitarea accesului persoanelor defavorizate din regiunile rurale ale ţării la servicii medicale de calitate”, a conchis Dna Climoc.

„Noi suntem foarte bucuroşi de sprijinul acordat de către Fundaţia Orange, şi suntem recunoscători acestor persoane cu sufletul mare care fac parte din marea Familie Orange, care se gândeşte şi la cetăţeanul de rând”, ne spune primarul satului Limbenii- Vechi, Bandalac Valeriu.

Fundaţia Orange Moldova este parte a reţelei Fundaţiei Orange care activează în mai multe ţări ale lumii şi îşi propune să contribuie la soluţionarea problemelor sociale în 3 domenii-cheie: sănătate şi persoane cu dizabilităţi, educaţie şi cultură. Fundaţia Orange acordă atenţie sporită domeniului sănătăţii şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii asistenţei şi deservirii medicale în Republica Moldova înclusiv prin investiţii în echipament medical performant.

Lina Dinu.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)