Ea ne va trezi dimineaţa!

Daniela Jenunchi, noua prezentatoare a emisiunii „Deşteptarea” de la JURNAL TV

Este pasionată de lumea sportului şi nu ar renunţa la prezentarea jurnalului sportiv (ora 19.40) de la JURNAL TV chiar dacă, începând de luni, 19 august 2013, Daniela Jenunchi va fi şi prezentatoarea emisiunii „Deşteptarea” alături de Dumitru Mişin, între orele 06.30 – 09.00, de luni până vineri. Parafrazând spusele actorului Adrian Graur, Daniela spune că „o prezentatoare TV trebuie să plece din proiect când emisiunea se află în zenitul popularităţii, nu atunci când e demult la pământ”.

A studiat la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a USM pentru că îşi dorea să activeze în diplomaţie, să lucreze cu UNICEF, ONU, paralel a făcut Facultatea Arte Frumoase de la USM, specialitatea regie şi actorie. La Arte Frumoase a fost remarcată de profesorul şi actorul Adrian Graur, căruia îi este recunoscătoare şi până în prezent că a văzut în ea un talent, pe care încerca să-l dezvolte în timpul orelor.

„Profesorul Graur ne învăţa să vorbim frumos, să intrăm în pielea unui personaj, să facem teatru fără a juca teatru, să nu admitem nimic fals în scenă”, povesteşte Daniela Jenunchi despre unul dintre dascălii săi.

Adio de la papagalul Cichi

Primii paşi în televiziune i-a făcut acum un deceniu, la vârsta de 19 ani, când a prezentat „Povestea de seară” la postul naţional de televiziune Moldova 1, emisiune sponsorizată de UNICEF. Acolo a făcut cunoştinţă cu personajul Cichi, de care este ataşată până în prezent, pentru că de la el a învăţat multe despre sufletul, inocenţa şi lumea copilăriei. Prezentatoarea ştirilor sportive de la JURNAL TV spune că i-a fost greu primele două luni de zile la televiziune, până ce a intrat pe deplin în rolul de prezentator al emisiunii „Povestea de seară” dedicată micilor telespectatori. Nu a fost selectată din prima şi nu se consideră încă un as în TV.

Schimbări şi lacrimi

„Cântam textul şi exageram în unele locuri. Prea mult teatru jucam. Se vedea că nu e bine. La un moment dat vorbeam cu personajul de sub masă, şi nu cu papagalul care era alături”, îşi aminteşte, autocritică, Daniela Jenunchi. Atunci a văzut pentru prima dată cu adevărat ceea ce este o televiziune. După care situaţia s-a schimbat radical pentru că înţelesese multe lucruri.

„Atunci când am ajuns să mă simt liber şi să-mi dirijez emoţiile în timpul emisiunii, am decis să plec. Cu lacrimi în ochi am venit la JURNAL TV”, povesteşte prezentatoarea.

Actorul şi profesorul Danielei, Adrian Graur, îi spunea că „o prezentatoare trebuie să plece din proiect când emisiunea se află în zenitul popularităţii, nu atunci când e demult la pământ. Vreau să cred că am plecat în momentul când atinsesem succesul”, spune prezentatoarea TV.

Noile posibilităţi de la JURNAL TV

Au trecut patru ani de când nu mai e la „Povestea de seară”, dar şi acum primeşte mesaje pe site-urile de socializare de la părinţii care spun că „mă privesc când prezint ştirile sportive, dar oricum copiii lor aşteaptă să mă vadă la emisiunea pentru copii de la Moldova 1”, spune Daniela.

„Sunt fericită că am avut această propunere şi mă voi strădui să fiu bună, să le creez buna dispoziţie celor care privesc emisiunea „Deşteptarea”. Dacă am reuşit să adorm copiii cu ajutorul papagalului Cichi, cred că voi reuşi să-i trezesc pe cei maturi alături de Dumitru”, spune zâmbind prezentatoarea TV.

Al patrulea an prezintă ştirile din sport la JURNAL TV, informându-i pe toţi cei pasionaţi cu privire la cele mai noi şi mai tari ştiri din lumea sportului.

„Îmi place mult ceea ce fac acum. Prezint ştirile sportive cu mult drag, pentru că am făcut dansuri sportive 12 ani. Am avut şi un prieten – fan al fotbalului, care m-a iniţiat în toate noţiunile şi subtilităţile domeniului, gen ofsaid, penalti etc., etc. JURNAL TV îmi oferă posibilităţi de a creşte şi de a evolua”, afirmă prezentatoarea TV.

„Ziua mea începea dimineaţa devreme şi se încheia seara târziu”

Este o fire care vrea să fie peste tot, să le încerce pe toate. Au fost timpuri când activa în patru locuri de muncă concomitent. „La Jurnal TV, la o revistă, la o agenţie de publicitate şi la un site pentru femei, unde scriam articole. Ziua mea începea dimineaţa devreme şi se încheia seara târziu”, spune Daniela Jenunchi.

Se consideră o fire deschisă. În curând, Daniela va prezenta, de luni până vineri, în afară de Jurnalul sportiv de la ora 19.40, şi emisiunea „Deşteptarea”. Astfel, Daniela va apărea, de la ora 06.30 până la ora 9.00, alături de Dumitru Mişin la emisiunea matinală a postului de televiziune JURNAL TV.

Gustul de la „Sare şi Piper”

„Sunt fericită că am avut această propunere şi mă voi strădui să fiu bună, să le creez buna dispoziţie celor care privesc emisiunea „Deşteptarea”. Dacă am reuşit să adorm copiii cu ajutorul papagalului Cichi, cred că voi reuşi să-i trezesc pe cei maturi alături de Dumitru”, spune zâmbind prezentatoarea TV.

Nu-i este frică de acest proiect şi nu are emoţii, pentru că jurnalista Nata Albot i-a oferit de două ori posibilitatea să modereze emisiunea „Sare şi Piper” a postului de televiziune JURNAL TV. „Atunci am simţit gustul şi verva unei emisiuni difuzate în direct. Două ore au trecut ca douăzeci de minute. E plăcut să discuţi cu lumea în direct, să o poţi descoase despre unele lucruri, să te gândeşti ce întrebi, ce vorbeşti. Mersi Natei că mi-a oferit şansa de a face mult mai mult decât a citi doar ştirile din sport, la care nu renunţ”, mărturiseşte ea.

În afară de televiziune, Daniela Jenunchi spune că-i place să gătească. Ştie a pregăti şi sarmale, şi zeamă, reţete „furate” de la bunica sa.