După reţinerea lui Chirtoacă, niciun deputat PL nu a venit astăzi la Parlament

După reţinerea lui Chirtoacă, niciun deputat PL nu a venit astăzi la Parlament; Liberalii s-au convocat în şedinţă la sediul partidului

După descinderile de ieri la Primăria capitalei, în urma cărora primarul Dorin Chirtoacă a fost reţinut de CNA, astăzi liberalii boicotează şedinţa Parlamentului. Niciun deputat PL nu s-a prezentat la şedinţa în plen, care însă se desfăşoară şi fără liberali. În schimb, liberalii sunt convocaţi în şedinţă la sediul partidului, începând cu ora 10.00, jurnal.md.

Şedinţa durează şi acum, iar deocamdată nu s-a luat nicio decizie. Până la sfârşitul zilei conducerea PL va susţine însă o conferinţă de presă pentru a comenta recentele evenimente şi pentru a anunţa deciziile care s-au luat la şedinţă.

Amintim că ieri, după câteva ore de percheziţii atât în biroul de la primărie, cât şi la domiciliu, primarul Dorin Chirtoacă a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată din capitală. Potrivit CNA, Chirtoacă i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal.

Totodată, CNA susţine că primarul municipiului Chişinău a avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chişinău şi nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH. La rândul său, această companie ar fi devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate dintre responsabili din Primăria capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră EME PARKLEITSYSTEM GmbH.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)