Dumnezeu e moldovean? // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre Nicolae Timofti, candidatul AIE la funcţia de preşedinte, pe care ni l-a dat Dumnezeu, după cum a spus Ghimpu. Chiar s-a implicat Dumnezeu în treburile noastre? Unii spuneau că da, că i s-a făcut milă de noi, căci nimeni altul nu putea să-i facă pe Lupu şi pe Ghimpu să renunţe la visele lor, la funcţiile pe care şi le-au ales. Alţii spuneau că încă nu se ştie dacă au renunţat.

Bodaproste, Doamne, că ni l-ai dat pe Timofti. De-amu credeam că rămânem fără candidat şi, deodată, ne-ai luminat şi ne-ai arătat cu degetul: iacătă-l. Aproape trei ani ne-am chinuit. Era în faţa noastră şi nu-l vedeam fiindcă necuratul ne-a întunecat minţile şi ne-a pus ceaţă pe ochi. Acum, te rog, să ne ajuţi şi mai departe, să nu le dai voie deputaţilor să saboteze candidatul pe care ni l-ai dat. Fă-ţi datoria şi pomana până la capăt. Să-l trăsneşti pe cel care nu va vota corect ori va strica buletinul. Fii atent la deputaţii socialişti, eu n-am încredere în ei, – se rugă moş Dumitru. Interesant, oare ce s-au înţeles Dodon cu Voronin? – se întrebă sanitara Vera. Dodon l-a lăudat pe Voronin, interveni herr Ştuhuţ. „Am ştiut întotdeauna că înţelepciunea Dumneavoastră depăşeşte cadrul influenţelor de palat şi al emoţiilor de moment”. Asta nu-i laudă. El a spus de fapt că Voronin se conduce de emoţii, nu judecă cu capul. Dacă ar judeca, ar participa la alegeri, explică Sobcor. Dacă vor participa, înseamnă că au fost proşti până acum şi Dodon i-a luminat. Ceea ce nu este imposibil, dar nu are rost, căci suma nu se schimbă, spuse Cozonac. Să ne imaginăm nişte dinozauri moderni. E posibil, dar tot dinozauri rămân. Nu-i adevărat, comuniştii sunt avangarda proletariatului şi a clasei muncitoare! – strigă Colesovnazadov, şi nimeni nu avu de obiectat.

Acuma stau şi mă gândesc de ce oare Dumnezeu a acţionat aşa de încet? De ce a durat doi ani şi jumătate până l-a ales pe Timofti? Nu putea să ni-l dea mai devreme? Nu cumva cel de sus e moldovean şi el?

Al vostru filantrop, teosoft, caprolog, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga