Dublu ghinion pentru Rogozin. România ar fi interzis trecerea avionului prin spațiul său aerian

By Editor

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunțat cu puțin timp în urmă pe contul său de pe Twitter că avionul cu care a sosit în Republica Moldova nu se poate întoarce înapoi în Federația Rusă și asta deoarece Ucraina şi România ar fi interzis intrarea acestuia în spaţiile lor aeriene. “România, la cererea SUA, a închis spaţiul său aerian pentru avionul meu. Ucraina la fel nu permite. Data viitoare am să zbor cu un TU -160” a scris Rogozin pe contul Twitter.

Joi, avionul cu care Dmitri Rogozin și delegația rusă urmau să ajungă la Chișinău, de unde să meargă la Tiraspol, nu a primit permisiunea de a survola spațiul aerian al Ucrainei. Motiv pentru care, oficialul moscovit a comentat cu sarcasm pe Twitter că trebuie să facă un ocol de 4,5 ore, prin Bulgaria și România.

Înaltul oficial moscovit s-a aflat pe 9 mai în Transnistria, pentru a sărbători „Ziua Victoriei”, în ciuda nemulțumirii afișate de Guvernul de la Chișinău în legătură cu această vizită, pe care Rogozin o întreprinde pe fundalul evenimentelor din Ucraina. Mai mult, Rogozin nu a venit de unul singur. Acesta a fost însoțit de ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinski, mai mulți senatori ruși, precum și reprezentanți ai tuturor fracțiunilor din Duma de Stat de la Moscova.

Sursa: diaspora.moldova.org

Category: Politică, Avion, Dmitri Rogozin, Romania, spaţiu aerian, tiraspol, Ucraina