Dublu asasinat

 

 

Două surori, de 14 şi 16 ani, din Cahul au fost ucise cu bestialitate. Se presupune că una a fost îngropată chiar de vie. Persoanele implicate în săvârşirea acestei crime, patru la număr, îşi recunosc vinovăţia şi descriu cu lux de amănunte cum şi-au bătut joc şi au luat viaţa a două fiinţe umane nevinovate. La omorul celor două surori au luat parte şi două tinere, în vârstă de 17 şi 19 ani, originare din satul de baştină al fetelor omorâte, satul Chircani, raionul Cahul.

Suspecţii povestesc că, în seara de 29 martie curent, se plimbau pe şoseaua din satul Zârneşti. În cale le-au ieşit cele două surori, care se îndreptau spre casă, trecând prin Zârneşti. Între tineri s-a iscat o ceartă, după care a urmat un scenariu de groază. Bănuiţii – fetele de 17 şi 19 ani împreună cu doi băieţi de 14 şi, respectiv, 19 ani – au târât surorile la o stână din marginea satului. Timp de două zile, fetele au fost maltratate cu cruzime de persoanele care le-au răpit. După chinuri insuportabile, fetele au fost omorâte şi îngropate pe un câmp din marginea satului Zârneşti. Băieţii din „grupul de ucigași” au ajuns pe mâna poliției în legătură cu un alt caz.

În noaptea de 1 spre 2 aprilie curent, poliţia din Cahul a fost anunţată despre un furt întâmplat în satul Zârneşti. Ca rezultat, au fost reţinuţi doi tineri, de 14 şi 19 ani, originari din aceeaşi localitate, care au recunoscut că au spart geamul și au pătruns în casă, de unde au furat un notebook. Pe parcursul investigării cazului, polițiștii au descoperit că tot acești tineri sunt implicaţi în omorul surorilor din Chircani. Ulterior, oamenii legii au stabilit că la crimă au luat parte şi două tinere. Suspectele au fost reținute la 2 aprilie curent. În prezent, cei patru suspecţi sunt cercetaţi în stare de arest, pentru „omor intenţionat”. Unul dintre suspecți, băiatul de 14 ani, nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind implicat în şase furturi.

Departe de casă

Şi-a ucis fiica cu sânge rece. Un moldovean, care se afla ilegal la Moscova, a aplicat fiicei sale de doar doi ani două lovituri de cuţit. Crima s-a petrecut sub ochii înspăimântaţi ai mamei şi ai bunicii minorei. După ce a realizat ca şi-a omorât copilul, bărbatul s-a sinucis. Ion Trinchineţ, în vârstă de 25 de ani, şi-a omorât copilul în noaptea de sâmbătă spre duminică. Fetiţa – Ionela – s-a stins din viaţă din cauza unor răni de cuţit. Bărbatul şi-a aplicat o lovitură de cuţit în burtă, iar apoi şi-a tăiat gâtul. Tragicul caz s-a întâmplat în urma unui conflict de familie. Mama Ionelei a vrut să ia copila în Moldova, iar tatăl fetiţei s-a opus acestei decizii. Forţele de ordine din Moscova au deschis un dosar penal pe marginea acestui caz.

S.P.

The following two tabs change content below.