DrogPA? Finala LC ar putea fi ultimul meci jucat la Chelsea // Champions League

La sfârşitul finalei de la München, Didier Drogba (34 de ani) a fost ales omul meciului de către jurnalişti şi oficialii din loje. El a trimis meciul în prelungiri când nimeni nu se mai aştepta, dar putea să strice totul dacă Robben înscria din penaltiul făcut tot de el.

Schweinsteiger a ratat lovitura de departajare. Se pregăteşte să bată Drogba. Câtă presiune pe umerii africanului! O vede şi în faţa ochilor. În spatele porţii sunt zecile de mii de suporteri germani care fluieră necontenit, încercând să-i distragă atenţia. Dar Didier e prea focusat. Când se uită la poarta unde e Neurer îşi aminteşte cât de aproape a fost Chelsea în 2008, la Moscova, unde a luat „roşu”, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică. Trage tare aer în piept şi şutează. E gol… linişte în tribunele nemţilor. Drogba, în schimb, e erou, a salvat un sezon pentru Chelsea, a scris istorie la acest club.

„Când eram puşti şi-l vedeam pe Zidane, nu credeam că voi ajunge aici”

„Dar, chiar, când vei realiza că în această seară (n.r. sâmbătă) ai rescris istoria clubului, câştigând pentru prima oară LC?”, e întrebarea care i se pune la conferinţa de presă. „Uau. E adevărat, parcă nu realizez ce mi se întâmplă! Ştiţi, când eram doar un puşti şi îl vedeam pe Zidane cum înscria în finala Ligii cu Bayer Leverkusen, nu credeam că o să ajung şi eu aici”, e sincer Drogba. Inevitabil i se pune şi întrebarea: „A fost ultimul tău meci la Chelsea, pleci?”. Africanul revine cu picioarele pe pământ: „A fost ultimul şut, cum se spune, nu? Nu ştiu acum, nu ştiu ce va fi, ştiu că acum mă bucur, sunt fericit, daţi-mi voie ca în această seară să nu mă gândesc la viitor şi să savurez prezentul”. Parcă ştia că e ultima oară când se bucură cu ei. Cine ştie pe ce suporteri îi va mai face fericiţi din următorul sezon?

În sfârşit! A fost frustrant până acum, mereu atât de aproape şi parcă trofeul fugea de noi. Îmi spuneam, chiar nu merit după opt ani la Chelsea să iau şi eu Liga? Acum visul mi s-a îndeplinit

Didier Drogba, atacant Chelsea

Iulie 2004 este data când Drogba a semnat cu Chelsea, care le-a plătit 30 de milioane de euro celor de la Marseille

156 de goluri în 337 de partide, în toate competiţiile, a marcat Drogba la Chelsea

 

CURIOZITĂŢILE LIGII

Chelsea este primul club din Londra care câştigă Cupa/Liga Campionilor. Doar alte cinci capitale europene se mândresc cu trofeul. Madrid (9), Amsterdam (4), Lisabona (2), Bucureşti (1), Belgrad (1)

Bayern a pierdut în premieră la penaltiuri în Europa. Până sâmbătă avea patru victorii, ultima chiar în returul semifinalelor din acest sezon, în faţa Realului.

Toate cele cinci finale din era modernă a LC care au avut nevoie de prelungiri s-au decis până la urmă la penaltiuri. Bayern şi Chelsea au mai trecut prin „furcile caudine”. Bavarezii au câştigat în 2001, în faţa Valenciei, londonezii au pierdut în 2008 în faţa lui Manchester United