Dragoste până la omor

 

Astăzi se decide soarta femeii învinuită pentru că ar fi pus la cale asasinarea fostului iubit

Pe 14 decembrie curent, magistraţii Judecătoriei Criuleni urmează să anunţe verdictul: se face vinovată sau nu Olga B. de moartea lui Vitalie Marian. În timp ce procurorii spun că vor cere 20 de ani de puşcărie, părinţii tinerei sunt ferm convinşi că fiica lor este nevinovată.

„Dacă nu a comandat asasinarea fratelui meu, de ce, în ziua în care a fost descoperit cadavrul lui în apele râului Nistru, a fugit în România?”, se întreabă Octavian Marian, fratele bărbatului omorât cu sânge rece. Amintim că trei poliţişti, dintre care unul era mirele Olgăi, au fost deja condamnaţi la ani grei de puşcărie pentru că au executat omorul, tânăra însă a fost dată în urmărire internaţională şi, după nouă ani de la crimă, a fost extrădată.

Mama inculpatei se află în prezent peste hotare, dar nu conteneşte să ţină apărarea fiicei: „Timp de nouă ani mi-au pus întrebarea de ce fiica mea nu se întoarce din România? Răspund: îmi este frică de nedreptate”, a menţionat Liuba B., mama Olgăi. Potrivit femeii, fratele răposatului ar fi avut un singur scop, după condamnarea tinerei, dacă aceasta va avea loc, să ceară despăgubiri morale. „Şi-a imaginat că suntem un sac cu bani. Nu avem bani şi nu vom vinde casa. Şi chiar dacă am avea bani, nu avem pentru ce să-i dăm. Noi credem că se va judeca pe fapte concrete”, speră Liuba.

Despre bani şi justiţie, imaginea căreia are de suferit, ne-au vorbit şi rudele bărbatului asasinat. Am auzit că, în timp ce se afla în România, şi-a găsit un iubit. Acesta a venit în Moldova cu sacul cu bani”, spune alarmat fratele victimei.

Procurorii, la rândul lor, susţin că dacă Olga va fi achitată, sentinţele pe numele celor trei poliţişti care îşi ispăşesc pedepsele în puşcăria de la Lipcani ar putea fi date peste cap. „Poliţiştii au fost condamnaţi pentru omor la comandă, şi nu pentru un omor clasic”, a menţionat procurorul Ion Rapeşco. Decizia le aparţine magistraţilor de la Judecătoria Criuleni. Olga pledează nevinovată.

 I.Z.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)