Dragoste interzisă

S-au cunoscut în microbuz. Au urmat întâlnirile prin parcurile capitalei. Au ajuns să se iubească mult. Prietenii lor se bucurau că cei doi vor forma o familie la care visează mulţi.

Despre relaţia lor au aflat şi părinţii lor. Se cunoşteau de doi ani şi, într-o zi, băiatul a cerut-o în căsătorie. Natalia, cu lacrimi în ochi, a acceptat. Traiul împreună le-a îndulcit şi mai mult viaţa. Ambii aveau serviciu unde încercau să se realizeze. Serile, discutau despre succesele care le au în activităţile lor.

Voiau să se căsătorească şi au decis să îi cheme acasă pe părinţii lor pentru a face nunta. Primii care au venit din Italia au fost părinţii fetei. Ei au fost mulţumiţi de băiatul pe care l-a ales unica lor fiică.

Au anunţat data nunţii şi îi aşteptau pe părinţii lui Victor. Înainte de nuntă cu o lună, tatăl acestuia i-a spus că nu-i place fata pe care şi-a ales-o. I-a spus că e o carieristă alintată. Victor, marcat de părerea tatălui său, s-a întristat şi şi-a pierdut pofta de viaţă.
Peste câteva zile, în toiul pregătirilor de nuntă, şi-a revenit.

Amânarea nunţii

După ce a discutat cu soţul ei, mama lui Victor i-a cerut acestuia să amâne nunta până la toamnă, că vrea să participe şi ea la nunta fiului său mai mare. Victor a discutat cu Natalia şi au decis să aştepte până la toamnă, că oricum nu aveau unde se grăbi. Când a sosit viitoarea soacră acasă, lucrurile au luat o altă turnură. Mama lui Victor a decis să stea bine pe lângă Natalia pentru a o cunoaşte mai bine. Fetei, cu puţină experienţă de viaţă, îi părea că viitoarea soacră e o femeie cumsecade.
Înainte de nuntă, cuscrele şi mirii s-au aşezat la masă ca să discute detaliile marii sărbători. Mama lui Victor a spus că nu vrea ca fiul ei să se însoare cu Natalia – o fată uşuratică, care a dansat prin baruri. Tinerii, albi la faţă ca varul, nedumeriţi de vorbele mamei lui Victor, s-au despărţit.

Surpriza prietenilor

Când erau împreună, mergeau mereu în vizite la prietenii lor. Auzind de cele întâmplate, aceştia nu puteau renunţa la prietenia niciunuia dintre ei. Astfel că cei doi se întâlneau deseori la prietenii lor. Natalia venea cu un băiat drăguţ, iar Victor – de fiecare dată cu mândre diferite. Deşi aveau parteneri, privirile lor se întâlneau atunci când se uitau pe furiş unul la altul. Amicii au observat ocheadele lor şi ştiau de sentimentele ce le aveau unul faţă de altul. Astfel, au decis să îi ajute să fie din nou împreună, ca pe vremuri. Ei au organizat o întâlnire, la care i-au invitat şi pe ei. După ce au amenajat masa cu bucate şi lumânări, prietenii i-au lăsat singuri. Discuţia dintre ei n-a durat mult, deoarece dragostea lor, după despărţire, se aprinse şi mai tare. Atunci şi-au jurat viaţă şi iubire veşnice. Nu au mai făcut nuntă şi nici azi, după cinci ani, nu sunt binecuvântaţi de părinţii lui Victor. Spun că nu le trebuie nimic mai mult decât ceea ce au. Natalia a revenit recent la serviciu, după concediul de maternitate, iar Victor se bucură de serviciu, dar şi de fetele lui dragi, Natalia şi fiica Alexandrina.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)