Dragoste de vânzare

MATRIMONIALE // Vârsta, înălţimea, greutatea şi neapărat mărimea sânilor clientelor – pentru fiecare din aceste informaţii bărbaţii care apelează la serviciile agenţiilor matrimoniale trebuie să plătească

„Alo! Da, sunt două fete tinerele şi frumuşele. Dar nu sunt pentru tine. Ştiu eu că vrei să te uiţi la ele şi să-ţi bucuri ochii, şi nu numai ochii, dar şi alt loc”, este răspunsul Larisei, agent matrimonial, care vorbeşte cu un client la telefon. Deghizată într-o tânără disperată, aflată în căutarea dragostei, am apelat şi eu la serviciile mai multor agenţii de dating. În lista de servicii prestate de acestea sunt incluse întâlniri de lungă durată şi arendarea apartamentelor „timp de luni, zile, ore”.

Svetlana PANŢA

Ţi se păstrează anonimatul – acesta ar fi avantajul agenţiilor matrimoniale faţă de site-urile de cunoştinţă care conţin mii de anchete ale persoanelor dornice să-şi găsească jumătatea sau să petreacă o noapte de dragoste fără nicio responsabilitate. Însă, spre deosebire de internet, serviciile agentului matrimonial costă. În funcţie de cerinţe, variază şi preţurile. „Avem bărbaţi de toate vârstele. Ştiţi cum se mai spune, dragostea nu are limite de vârstă, principalul e să existe înţelegere”, îmi explică Angela, şefa unei agenţii matrimoniale din Chişinău. Femeia îmi recomanda cu insistenţă să-i acord atenţie unui bărbat de origine turcă. „Şi ce dacă are 41 de ani? Câştigă bine, are businessul lui, apartament, nu are copii şi tu cred că i-ai fi pe plac. Să-i dau numărul tău de telefon?”, mă întreabă Angela.

„Gratis pentru femei, bărbaţii plătesc!”

La toate agenţiile matrimoniale la care am apelat înregistrarea este gratuită, însă doar pentru femei. Dar şi acestea trebuie să plătească o anumită sumă dacă vor să-şi aleagă singure perechea din albumul cu pozele clienţilor; în caz contrar, trebuie să aştepte până vor fi alese ele. „Dacă vreţi să selectaţi pe cineva, trebuie să plătiţi 200 de lei. Hai că vă las şi cu 150, sunteţi drăguţă”, îmi spune Larisa, agent matrimonial, privindu-mă de sus în jos. După ce am achitat banii, Larisa mi-a pus la dispoziţie albumul cu pozele clienţilor. Majoritatea au peste 35 de ani, cel mai în vârstă „flăcău” având 72 de ani. „Heeee, să vedeţi ce bine arată, nu-i dai mai mult de 60!”, spune veselă agentul matrimonial.

„Sânii mei au mărimea 3, sunt creştină ortodoxă”

Alături de mine stă o tânără de 28 de ani care a venit din Bubuieci la Chişinău doar pentru a-şi încerca norocul, cine ştie, poate prin intermediul agenţiei matrimoniale îşi va găsi perechea. „Am câteva poze, dar sunt cu copilul meu în ele. Bărbaţii fug când aud de copii. Poate să fac vreo câteva unde sunt doar eu?”, întreabă timid tânăra. Femeia rămâne cam nedumerită atunci când agentul, după ce o întreabă ce înălţime şi greutate are, se interesează şi de mărimea sânilor. „E important şi asta?”, zâmbeşte clienta şi roagă operatorul să includă neapărat în ancheta ei faptul că este creştin-ortodoxă.

Tânăra nu a avut bani pentru a obţine accesul la albumul cu pozele clienţilor. „Lucrez cusătoreasă. Am dat ultimii bani pentru a veni la Chişinău”, spune parcă puţin ruşinată tânăra. De-ar şti ea cum arată clienţii din albumul cu poze – majoritatea sunt fără studii superioare, cu un venit nu prea mare, şi nu pot fi consideraţi câtuşi de puţin simpatici! Unul dintre ei ar putea să o aleagă. „Bărbaţii ne sună sistematic şi ne întreabă dacă nu a mai apărut vreo clientă pentru ei. Bineînţeles contra plată, fiecare informaţie costă bani”, ne informează Larisa. Femeia ne-a asigurat că, timp de 13 ani, de când există agenţia, au fost foarte multe cupluri care şi-au spus „da”.

„Parcă am fost la o casă de toleranţă”

Luminiţa are 26 de ani şi nu-şi poate găsi jumătatea. În speranţa că o va face prin intermediul agenţiilor matrimoniale, a bătut la uşa uneia dintre acestea. „Le-am dat pozele mele, am completat ancheta, am spus cu cine aş vrea să fac cunoştinţă. Mi-am ales din albumul cu pozele bărbaţilor vreo câţiva candidaţi. Am achitat 300 de lei. Totul bine şi frumos până când agentul mi-a spus, ca printre altele, că în cazul în care  mă voi întâlni cu vreun bărbat şi vom avea nevoie de un „cuibuşor” pe vreo câteva ore, agenţia dă în arendă apartamente”, povesteşte indignată Luminiţa. „M-am simţit ca într-o casă de toleranţă”, a adăugat tânăra. Victor, 29 de ani, spune că a renunţat din start la serviciile agenţiei matrimoniale la care a apelat. „Fetele din poze erau tare frumoase, dar preţul m-a dat gata. Ca să mă înregistreze, agentul mi-a cerut 3000 de lei”, îşi povesteşte experienţa Victor. Reprezentanţii agenţiilor matrimoniale unde am depus ancheta m-au anunţat că în timpul apropiat voi fi contactată de clienţii cărora le sunt pe plac. „Să nu vă speriaţi. Noi lucrăm cu fiecare client în parte şi ştim ce reprezintă”, m-a asigurat Larisa.

Va urma   

The following two tabs change content below.