Două surori separate acum 40 de ani în Coreea, s-au întâlnit în SUA, fiind angajate la acelaşi spital

coreene

Foto: theguardian.com

Două surori orfane, separate de zeci de ani în Coreea de Sud, s-au revăzut după ce au fost angajate la acelaşi spital, în Florida, SUA. Cele două femei, acum în vârstă de peste 40 de ani, au înmărmurit când au aflat că sunt rude, ele nu s-au văzut din anii 1970, scrie theguardian.com.

În copilărie, Eun-Sook – acum Meagan Hughes – a fost luată de la tatăl său alcoolic de către mama sa. Iar Pok-nam Shin, Holly Hoyle O’Brien, mai mare cu doi ani, a rămas în grija tatălui său. După decesul tatălui lor, O’Brien, a fost plasată într-un orfelinat din Pusan, la 200 km de Seul. În 1978, la vârsta de nouă ani, a fost adoptată de un cuplu american din Virginia, care i-a dat numele.

Sora acesteia, Hughes, a trecut de asemenea printr-un orfelinat coreean, însă îşi aminteşte câte ceva despre mama sa biologică. În 1976, a fost şi ea adoptată de o familie americană, a crescut în statul New York, la 480 km de sora sa.

Anul acesta, O’Brien a fost angajată la un spital în Sarasota ca soră medicală la etajul patru. Trei luni mai târziu, şi Hughes a fost angajată la acelaşi etaj. Cele două femei lucrează în aceeaşi tură, între 7:00 şi 19:30, şi s-au împrietenit repede. Coincidenţele au început să le apropie: ambele au fost abandonate şi au fost adoptate de familii americane.

O’Brien a spus pentru publicaţia americană „Sarasota Herald-Tribune”: „Mi se părea prea bine ca să fie adevărat şi am propus să facem teste ADN, era unica şansă să aflăm adevărul”. Testele au fost făcute în Canada, în august. „Când am aflat rezultatul, tremuram toată, eram atât de emoţionată…”

Hughes a încremenit de emoţii.