Două moldovence au decedat în urma actelor teroriste de la Moscova

Chiar dacă anterior s-a comunicat că nu există moldoveni printre victimele actelor teroriste de la Moscova, ieri, premierul Vlad Filat a declarat, în cadrul şedinţei de Guvern, că doi cetăţeni ai Republicii Moldova au decedat, luni dimineaţa, în metroul din capitala Rusiei.

Este vorba despre Tatiana Achimova şi Tatiana Coşcodan. Achimova este născută la data de 13 ianuarie 1993 şi are dublă cetăţenie – a Republicii Moldova şi a Federaţiei Ruse. În lista celor decedaţi a fost trecută ca cetăţeană a Federaţiei Ruse, născută la Moscova. „Abia în această noapte s-a stabilit că s-a născut la Făleşti şi că este şi cetăţeană a Republicii Moldova. Azi, la amiază, a fost înmormântată de către rude la Moscova”, a spus Filat.

În cazul Tatianei Coşcodan, lipsesc datele când şi unde s-a născut. „Azi dimineaţă, i s-a stabilit identitatea şi a fost trecută în lista Ministerului Situaţiilor Excepţionale din Rusia precum că este cetăţeană a Republicii Moldova. Până acum, a figurat ca victimă neidentificată. În baza de date a Ministerului Dezvoltării Informaţionale figurează trei persoane cu numele Coşcodan Tatiana Ion”, a menţionat premierul. Acesta a dat indicaţii să fie stabilit rapid despre cine este vorba şi să fie acordat ajutorul necesar rudelor pentru a aduce trupul neînsufleţit în R.Moldova.

Vitalie Hadei