Două medalii pentru Moldova la europenele de la Dortmund

Cu fanfară, flori şi şampanie au fost întâmpinate luptătoarele Ludmila Cristea şi Natalia Budu pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Sportivele susţin că principalul lor obiectiv este calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra.

Medalia de bronz de la Dortmund a fost prima pentru Natalia Budu pe arena internaţională. Sportiva care îşi face serviciul în trupele de grăniceri nu şi-a putut stăpâni emoţiile. „Mulţumesc lui Dumnezeu pentru această primă medalie a mea la un Campionat European. Nu pot să spun mai multe acum, deoarece am emoţii mari”, a spus Budu care a început să lăcrămeze.

Devenită triplă vicecampioană europeană, Ludmila Cristea susţine că principalul ei obiectiv este calificarea la Jocurile Olimpice. „Obiectivul meu este calificarea la Olimpiadă. Trebuie să ating acest obiectiv”, a precizat aceasta.

Moldova a fost reprezentată la campionatele europene de lupte de la Dortmund de patru luptătoare, la tot atâtea categorii de greutate. Anterior, Nicolae Ciobanu a cucerit medalia de bronz la Campionatul Europei rezervat bărbaţilor. (jurnaltv.md)