20 de ani de închisoare pentru Vanea Pisatel

vanea pisatel

Autoritatea criminală Ion Druţă, alias Vanea Pisatel. Foto: jurnal.md

Procuratura Generală anunţă într-un comunicat despre condamnarea la 20 de ani de detenţie a lui Ion Druţă, alias „Vanea Pisatel”, acuzat de organizarea privării ilegale de libertate şi omorul a trei bărbaţi. Decizia a fost luată de Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău, instanţa constatând vinovăţia inculpatului şi stabilind pedeapsa solicitată de procurori. 

Procurorii au demonstrat că inculpatul a organizat şi dirijat un triplu omor, săvârşit în iarna anului 2000. Victimele au fost împuşcate, incinerate şi îngropate, pentru că ar fi refuzat să împartă banii cu Druţă, după vânzarea unei maşini furate.

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost descoperite abia în 2008, într-o fâşie forestieră din preajma drumului Chişinău–Hânceşti. În 2011, Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunilor incriminate. Procurorii au contestat sentinţa, urmând mai mulţi ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări până când magistraţii Curţii de Apel, după rejudecarea cauzei penale, au casat sentinţa ilegală şi l-au condamnat pentru crimele comise. Decizia instanţei de apel este considerată legală de către procurori, definitivă şi executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

La începutul acestui an, interlopul Vanea Pisatel a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi pentru vânzare ilegală a armelor şi muniţiilor.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)