Dosarul vicecomisarului din Călăraşi, în instanţă

FLAGRANT // Vicecomisarul este acuzat că a provocat decesul unei persoane

Procuratura raionului Ungheni a dispus trimiterea în judecată a cauzei penale, declanşate pe numele vicecomisarului din Călăraşi. Acesta este acuzat că a provocat decesul unei persoane, scrie site-ul Procuraturii Generale.

La 27 octombrie 2009, pe şoseaua Ungheni–Chişinău, la ieşirea din s. Corneşti, s-a produs un accident rutier cu implicarea a doi colaboratori de poliţie care se deplasau cu automobilul de serviciu. În urma accidentului, unul dintre poliţişti a decedat. Conform rechizitoriului, acuzatul conducea în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model „Lada Calina”cu nr. MAI 6113, avându-l ca pasager pe un ofiţer din subordine. Vicecomisarul a pierdut controlul asupra vehiculului care a derapat şi s-a lovit în casa fostei Staţii de Pompare a Apei din Corneşti. În urma accidentului, pasagerul a decedat pe loc.

Imediat după producerea accidentului, vicecomisarul a fost adus la spitalul raional pentru a fi supus testării alcooscopice, examenului medical şi prelevării probelor biologice. Acesta însă s-a eschivat de la prescripţiile legale, părăsind spitalul.

Potrivit procurorilor, deşi sunt probe incontestabile care indică asupra vinovăţiei acestuia, confirmate şi prin depoziţiile martorilor, vicecomisarul insistă că nu el s-ar fi aflat la volan în acea noapte tragică, ci ofiţerul decedat.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)