Dosarul parcărilor cu plată: Reprezentanți ai „EME Parkleitsystem GmbH”, REȚINUȚI

În urma perchezițiilor CNA și procurorilor anticorupție de azi a fost reținut Serghei Islentiev – administrator al companiei ”PLS PARCARE”, fondată de „EME Parkleitsystem GmbH” și Olga Andriuță – fondator al firmei ”C-PARKING” SRL. Cele trei companii: ”PLS PARCARE”, „EME Parkleitsystem GmbH” și ”C-PARKING” SRL, au aceeași adresă – sectorul Botanica, strada Grenoble, 259/10, scrie realitatea.md.

O a treia persoană reținută este Alexei Curti, care, potrivit idno.md, este conducător al SRL-ului ELITA-5-GROUP – persoana care conturează legăturile cu milionarul Alexander Pinchevski, arestat astăzi în același dosar. Totodată, Serghei Islentiev a fost până nu demult angajat al uneia din firmele lui Pincevski ce deține un adevărat imperiu cu afaceri în domeniul importului și comercializării de automobile, hotelier, imobiliar, al turismului sau industriei alimentare.

Acesta, numit în februarie 2017 administrator al firmei „PLS Parcare” SRL, a lucrat anterior în cadrul holdingului „Elita 5”, condus de Pincevski. Potrivit informațiilor de pe site-ul de profil linkedin, Islentiev a deținut funcția de „Business Development Manager” la Elita 5, în cadrul unei conferințe de presă. Fiind angajat la Elita 5, spunea Islentiev în cadrul acestei conferințe, a ajuns să-i cunoască pe reprezentanții firmei câștigătoare a licitației privind amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.

În același timp, legătura Olgăi Andriuță cu „EME Parkleitsystem GmbH” o confirmă într-o declarație de presă chiar șeful Direcției transport public, Igor Gamrețchi. Atunci când a fost întrebat dacă îl cunoaşte pe juristul companiei respective, funcționarul de la Primărie a răspuns: „Eu nu cunosc juristul, nu avem treabă acum la etapa actuală, discutăm cu Olga Andriuţă, reprezentantul oficial al companiei. Eu nu-l cunosc pe dumnealui ca persoană, nici familia, nici numele”.

De menționat că, în documentele de la Camera Înregistrării de Stat, firma „EME Parkleitsystem GmbH” are un capital social de doar 446 de mii de lei. Firma austriacă „EME Parkleitsystem GmbH”, cu care autoritățile de la Chișinău au semnat contractul de parteneriat public-privat, și care a fondat la Chișinău firma „PLS Parcare” SRL, este fondată, la rându-i, de alte trei firme străine: „WCA Holding Company” Ltd, înregistrată în Malta (44,4%), „Desonia Investments Ltd” din Cipru (26%) și „EME Holding GmbH” din Austria, cu o cotă de 29,6%.

S-a vehiculat că beneficiarul celor două firme din Malta și Cipru ar fi Alexander Pincevski.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)