Dosarul Filat: Judecătorii s-au abținut să se pronunțe

_DSC4977vlad filatfoto- nadea roscovanu

Foto: Nadea Roșcovanu

Prima ședință de judecată în cazul fostului prim-ministru Vlad Filat a fost amânată după ce astăzi completul celor trei judecători ce urmau să examineze cauza au depus declarații de abținere, transmite radiochisinau.md.

Motivul pentru care magistrații Judecătoriei Buiucani, Silvia Gîrbu, Mihail Diaconu și Ion Morozan au refuzat să examineze această cauză ar fi diferite situații de incompatibilitate, potrivit procurorului Adriana Bețișor.
Examinarea cauzei va continua după ce cazul va fi transmis spre judecare altor magistrați, prin sistemul de distribuire aleatorie a dosarelor.

Fostul prim-ministrul, Vlad Filat, nu s-a prezentat la ședință. Dosarul ex-premierului Vlad Filat a fost trimis în judecată săptămâna trecută. Vlad Filat a fost reţinut la 15 octombrie curent, fiind învinuit de trafic de influenţă, estorcare și luare de mită.

potrivit unimedia.info, avocații lui Vlad Filat consideră că abținerea celor trei magistrați de a examina dosarul lui Vlad Filat este favorabilă. Ei spun că judecatorii au intuit intenția de a cere recuzarea lor și au stabilit că se află în incompatibilitate, de aceea s-au abținut de la judecarea cauzei lui Vlad Filat.

Totodată, avocații consideră abuzivă expedierea dosarului în instanță, deoarece „apărătorii au avut la dispoziție foarte puțin timp (două zile la 22 de volume) pentru a lua cunoștință de materialele dosarului și a depune cereri în apărare”.

Mai mult, Vlad Filat nu a fost informat despre încheierea urmăririi penale, nu a avut posibilitatea să facă cunoștință cu materialele dosarului penal, care au fost transmise în judecată, de asemenea, nu a primit copia rechizitoriului și nu a avut posibilitatea să depună cereri și referință la rechizitoriu.

The following two tabs change content below.