Dosarul contabilei „Chişinău-Gaz” a ajuns în instanţă

Dosarul „Moldovagaz” a ajuns pe masa judecătorilor. Procurorii Anticorupţie au remis în instanţă două dosare în cazul fraudei de la „Chişinău-Gaz”. „Fosta contabilă şi un inginer în protecţia muncii din cadrul întreprinderii sunt acuzaţi de delapidare în proporţii deosebit de mari”, a declarat pentru JURNAL Viorel Radeţchi, procuror de la Anticorupţie.

Acesta a menţionat că inculpatele se află în arest la domiciliu. „Procurorii continuă examinarea cauzei penale în privinţa altor patru persoane suspectate de complicitate la infracţiune. Printre acestea se numără şi un tânăr de 25 de ani care figurează în calitate de complice. Acesta găsea consumatori care acceptau să-i plătească o sumă mai mică decât cea indicată în factură, după care convenea cu funcţionari din cadrul „Chişinău-Gaz” cum să „lichideze datoriile”. Dar aceste cauze deocamdată se investighează”, a comunicat Radeţchi.

Fosta contabilă de la „Chişinău-Gaz”, Elena Bejenari, este învinuită de delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari şi riscă până la 15 ani de închisoare. „Bejenari îşi recunoaşte parţial vina. Acuzata a mărturisit că nu a delapidat 30 de milioane de lei pentru că nu a fost implicată în schema frauduloasă din 2004, ci mai târziu”, ne-a spus Alexandru Casir, unul dintre procurorii care investighează cazul.

Pe de altă parte, Tudor Şoitu, specialist principal în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), ne-a declarat că volumul delapidărilor ar putea ajunge la miliarde de lei, având în vedere că schema este folosită din 2001. Şoitu a mai menţionat că unii angajaţi de la „Chişinău-Gaz”, de-a lungul acestor ani, au folosit mai multe scheme, nu doar una.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)