DOSAR // Şi-a omorât iubita din gelozie

Condamnat la 17 ani de închisoare pentru că a omorât şi a jefuit o fostă miss

central.miss omorataJudecătoria Buiucani a condamnat recent la 17 ani de închisoare un bărbat de 37 de ani pentru că a omorât şi a jefuit o fostă miss din capitală. Procurorii consideră sentinţa blândă şi anunţă că o vor ataca. Premianta unui concurs de frumuseţe a supravieţuit unui accident grav de maşină, însă, peste o lună, şi-a găsit moartea în mâinile iubitului său.

La 8 noiembrie 2012, un bărbat ajutat de un complice a omorât şi a jefuit o tânără de 27 de ani din capitală. Victima a fost găsită cu multiple lovituri de cuţit în baie de către vecinii săi. Acum doi ani, ştirea că o fostă miss a fost omorâtă cu cruzime în apartamentul său a zguduit Republica Moldova. Victima şi cel care i-a luat viaţa se cunoşteau, erau chiar iubiţi. În noiembrie 2012, condamnatul se afla în apartamentul iubitei sale, în stare de ebrietate, s-a luat la ceartă cu aceasta, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit. Când a văzut că nu mai dă niciun semn de viaţă, ajutat de un prieten, a început a şterge urmele crimei.

După care au sustras din locuinţa acesteia bijuterii din aur, 20000 de lei şi alte obiecte de lux. La câteva zile, au fost reţinuţi cei doi suspecţi, aceştia şi-au recunoscut vina şi riscau 20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă pentru omor premeditat.

I-ar fi datorat călăului 5000 de euro

După reţinere, suspectul le-a povestit procurorilor că a omorât pe victima pentru că aceasta i-ar fi datorat 5000 de euro. Prietenii fotomodelului însă consideră că Ivan (numele persoanei reţinute) a omorât-o din gelozie. „A fost foarte frumoasă şi avea mulţi admiratori. Era o femeie de succes şi nu cred că ar fi avut nevoie de banii cuiva. Îl cunosc personal pe Ivan. Era îndrăgostit de ea lulea şi din cauza că Iulia nu-i împărtăşea dragostea, a omorât-o”, consideră unul dintre prietenii răposatei. Ivan este căsătorit şi are un copil. În timpul reţinerii, acesta a încercat să scape de poliţie. A scos un pistol pe care îl deţinea ilegal şi l-a îndreptat spre oamenii legii. În timpul percheziţiei la domiciliul unei cunoştinţe de-a învinuiţilor au fost găsite mai multe lucruri furate din casa victimei.

Recent, Judecătoria Buiucani l-a condamnat pe principalul suspect la 17 ani de închisoare, complicele acestuia nu a fost judecat din cauza că a decedat. Procurorii consideră sentinţa blândă şi anunţă că o vor ataca, solicitând detenţie pe viaţă pentru inculpat.

Certuri permanente

Victima avea 27 de ani şi a fost premiantă a unui concurs de frumuseţe. Înainte de omor, tânăra lucra ca dansatoare într-un club din capitală. În acel moment, părinţii săi erau plecaţi peste hotare şi, deoarece nu le răspundea la telefon, aceştia i-au rugat pe vecini să vadă ce se întâmplă. Ultimii, ajutaţi de pompieri, au deschis uşa şi au descoperit corpul neînsufleţit al fetei în baie. „Avea multe tăieturi, corpul intrase deja în proces de putrefacţie”, ne-a spus o vecină de-a victimei. De asemenea, aceasta a declarat că, în noaptea de 8 noiembrie 2012, în jurul orei 4.00, din apartamentul victimei se auzeau zgomote, ţipete, însă, deoarece nu era pentru prima oară, nu a alertat poliţia.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)