DOSAR // Şi-a împuşcat primarul în cap

Tudor_Bivol_Peciste

UPDATE // Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, Petru Craveţ, a declarat pentru JURNAL de Chişinău că, pe 12 martie, starea pacientului era gravă, dar stabilă. „Pacientul a suportat o operaţie suplimentară, este conectat la aparate şi sperăm să-şi revină cât mai curând”, a adăugat medicul.

Şi-ar fi împuşcat primarul deoarece acesta l-ar fi avertizat să nu mai vâneze pe pământurile sale. Primarul de Pecişte, Tudor Bivol (foto), a fost împuşcat în cap luni noaptea, în jurul orei 00.20, de către un consătean dintr-o armă de vânătoare. Victima a fost transportată cu aviaţia sanitară la Spitalul Raional din Rezina unde a suportat o intervenţie chirurgicală, starea sa este pe moment gravă.

Luni seară, în jurul orei 23.00, auzind mai multe focuri de armă în preajma satului, primarul, împreună cu poliţistul de sector, a mers să vadă ce se întâmplă. Şi deoarece nu au găsit pe nimeni, s-au întors în sat, iar în drum spre casă au întâlnit doi indivizi pe o motocicletă. Unul dintre cei doi a fugit de la faţa locului, iar celălalt s-a luat la harţă cu primarul, care îi ceruse arma. În consecinţă, tânărul ar fi tras în direcţia primarului, rănindu-l la cap.
Şeful secţiei urmărire penală a Inspectoratului de Poliţie Rezina, Iurie Leşanu, a declarat pentru JURNAL de Chişinău că poliţistul de sector a fost doar ameninţat de către agresor. „În jurul orei 00.20, un tânăr de 35 de ani a tras un foc de armă în direcţia primarului, rănindu-l grav la cap. Între cei doi se iscase un conflict, deoarece primarul a vrut să-i ia arma agresorului, iar acesta s-a opus. Individul a fost cercetat penal. Nu este o persoană violentă, însă nu a respectat legea. A fost arestat preventiv pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, riscă 15 ani de închisoare, conform articolului 145, tentativă de omor”, a menţionat Leşanu.

“Când bea, este agresiv”

Consilierii primăriei şi sătenii sunt şocaţi de cele întâmplate, deoarece îl cunosc pe primar ca fiind un om paşnic şi nu pot înţelege ce s-a întâmplat. „Nu vă pot spune nimic, toţi suntem şocaţi. Primarul nu a avut conflicte cu acest tânăr. De ce l-a împuşcat?”, se întreabă Teodora Chirtoacă, consilieră. Un alt consilier ne-a declarat că suspectul este agresiv mai ales atunci când face abuz de alcool. „Băiatul care l-a împuşcat pe primar mergea des la vânătoare pe câmpurile cu grâne ale gospodăriei pe care o administrează primarul. Şi acesta, probabil, l-a prins, aşa s-a produs tragedia”, ne-a spus consilierul. Individul care a tras în primar este căsătorit, are patru copii şi e şomer.
Primarul Tudor Bivol are 60 de ani şi este la cel de-al doilea mandat.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)