Dorinel scrie istorie la Oţelul!

Oţelul Galaţi a câştigat primul titlu de campioană a României din istoria sa şi a reuşit să aducă şi primul titlu Moldovei, duminică seară, după un sezon pe care l-a dominat şi în care a avut principale adversare pe FC Timişoara şi FC Vaslui.

În actualul sezon, Oţelul Galaţi a preluat conducerea Ligii I în etapa a opta, cedând-o în etapa a XXVI-a, când primul loc a revenit echipei FC Timişoara. După o etapă, Oţelul a revenit pe primul loc, însă a fost din nou întrecută în etapele 29 şi 30. După etapa 31, gălăţenii au revenit pe primul loc, unde au rămas şi după ziua de duminică.

În urma succesului de duminică, Oţelul Galaţi va evolua direct în grupele Ligii Campionilor. Însă, deşi matematic este campioană, Oţelul trebuie să aştepte şi decizia TAS privind meciul din etapa a 19-a a Ligii I cu Pandurii, câştigat cu scorul de 3-0 la „masa verde”.
„Nu ne poate opri nimeni!”

Dorinel Munteanu spune că are un gust amar după decizia Ligii de a nu trimite trofeul şi medaliile de campioni la Galaţi şi promite puncte în Liga Campionilor.

– Felicitări, domnule Munteanu! A câştigat Oţelul meritat acest campionat?

Absolut, am condus tot sezonul, am câştigat pe merit. O echipă cu sufletul curat, băieţi de mare caracter, au muncit enorm pentru această performanţă. Nu se gândea nimeni la începutul campionatului, doar eu şi domnul preşedinte aveam acest obiectiv.

– Credeţi că se poate schimba ceva la TAS?

Şi dacă se schimbă, ce? Câştigăm cu Pandurii chiar dacă se reprogramează! Nu ne interesează ce decide TAS, nu ne poate opri nimeni!

– Nu v-aţi putut bucura pe deplin alături de jucători şi de suporteri…

Da, Liga nu a trimis trofeul şi medaliile de campioni, păcat! Am un gust amar, aş vrea să fie tratate la fel toate echipele, nu doar cele cu bani. Suntem o echipă mică, dar curată, care munceşte pe teren pentru fiecare punct.

– Aţi avut un început mai slab la preluarea Galaţiului, acum doi ani…

Marius Stan a avut încredere în mine, îi mulţumesc pentru asta! Am avut primele şase luni dezastruoase şi totuşi domnul Stan a mers pe mâna mea. Vreau să-i dedic acest titlu în primul rând fiicei mele care a împlinit 20 de ani, apoi domnului preşedinte şi acestor suporteri fantastici.

– Ce va face Oţelul în Liga Campionilor?

 

Am nişte băieţi extraordinari, foarte muncitori. Nu ne vom face de ruşine, vom face puncte. Vom avea un parcurs cumpătat, dar care să aducă rezultate.

Marian Iancu: „Am început jocul prost din vina noastră”

„Nu avem timp de lamentări, aştept meciul cu Dinamo pe care trebuie să-l câştigăm pentru a ne consolida locul 2. Am avut neşansă, am început jocul prost din vina noastră. Oţelul mai are de jucat două partide, mai avem șanse. Cred că TAS va accepta memoriul Pandurilor”, a spus Marian Iancu, patron Poli Timişoara.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)