Dorin Chirtoacă recunoaşte „prăbuşirea dramatică a PLDM şi PDM”, mai ales la Chişinău

Dorin Chirtoaca.f.nadea roscovanu

Primarul în exerciţiu al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a recunoscut, luni dimineaţă, „prăbuşirea dramatică a PLDM şi PDM”, dar le-a mulţumit locuitorilor capitalei pentru voturile care l-au clasat pe primul loc în primul tur al alegerilor locale, relatează Radio Chişinău. „Sunt recunoscător locuitorilor mun. Chişinău pentru acest rezultat, este absolut îmbucurător mai ales că vom avea o majoritate democratică în Consiliul municipal, ceea ce ne va uşura munca faţă de ultimii şase ani”, a declarat Chirtoacă pentru Radio Chişinău.

Potrivit datelor anunţate după numărarea a 99 la sută din voturi, Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal) conducea cu 37,53 la sută, urmat de Zinaida Greceanîi (PSRM), cu 35,75 la sută. Cei doi vor intra în cel de-al doilea tur de scrutin pentru primăria capitalei.

În cadrul Consiliului Municipal Chişinău, socialiştii au obţinut 31,93 la sută, PL – 29,42 la sută, PPEM al lui Iurie Leancă – 11,58 la sută, Partidul Nostru al lui Renato Usatîi – 6,36 la sută, PCRM – 5,13 la sută, PLDM – 3,52 la sută şi PDM – 2,68 la sută. Dacă raportul procentual nu se va schimba esenţial, PSRM va deţine 19 mandate, cu unul mai mult decât Partidul Liberal. PPEM va avea şase mandate, iar Partidul Nostru şi PCRM câte trei. Din consiliu vor mai face parte câte un consilier din partea PLDM şi PDM.

„Am reuşit să obţinem votul de protest care mergea în favoarea stângii, în favoarea socialiştilor şi care a făcut ravagii la nivelul republicii. Înseamnă că de aici, de la Chişinău, vom construi în următorii patru ani nu doar pentru Chişinău, ci şi pentru toată R. Moldova, cu adevărat vectorul european”, a afirmat el.

„Rezultatele pe ţară erau previzibile. Era ştiut că vom avea un vot de protest faţă de actuala guvernare. De altfel, am asistat la prăbuşirea dramatică a PLDM şi PDM mai ales în Chişinău. Era ştiut acest lucru încă după alegerile parlamentare. Cel mai mare pericol ar fi fost dacă toată republica ar fi fost roşie şi am fi ajuns într-un impas care ar fi putut fi corectat abia după zece ani. Aşa cum a fost în 2001-2009”, a declarat Chirtoacă.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)