Ce îşi propune să facă Dorin Chirtoacă în cel de-al treilea mandat

chirtoaca-5

Dorin Chirtoacă a subliniat că va continua proiectul de asamblare a troleibuzelor și înnoirea completă a parcului de autobuze, așa încât în 2019 în Chișinău să funcționeze la standarde europene și să fie dotat cu autobuze complet noi. El a mai spus că va continua reabilitarea drumurilor din capitală. “Avem acum șantierul pe strada Vasile Alecsandri, Ștefan cel Mare, Bulevardul Negruzzi, Alexandru cel Bun, strada Tighina. Aceste șase străzi și bulevarde din Chișinău vor fi mai bune decât Alecu Russo, la standarde europene cu piste pentru bicicliști, cu trotuare, cu locuri de parcare”, a menționat Dorin Chirtoacă pentru radiochisinau.md.

Modernizarea apeductului și a sistemului de canalizare este o altă prioritatea a primarului reales. Dorin Chirtoacă își mai propune să izoleze termic clădirile din Chișinău, să îmbunătățească modul de gestionare a deșeurilor și să modernizeze suburbiile Capitalei.

Candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a fost ales pentru al treilea mandat de primar general al mun. Chişinău în urma turului doi al alegerilor locale de duminică, obţinând 53,44% din voturile exprimate, a anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea tuturor proceselor-verbale, după ipn.md.

Contracandidata sa, socialista Zinaida Greceanîi, a obţinut 46,56% din voturile exprimate, potrivit acestor rezultate anunţate luni dimineaţă. Chirtoacă a aşteptat rezultatele scrutinului la sediul partidului, alături de echipa sa, cu care a sărbătorit victoria, cu şampanie. El a declarat că s-a aşteptat la rezultat şi le-a mulţumit alegătorilor, subliniind că astfel va continua “parcursul european” al capitalei moldovene.

Greceanîi le-a mulţumit şi ea alegătorilor care au votat-o şi a spus că promisiunile sale din campanie vor fi îndeplinite în măsura posibilităţilor. Însă liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a declarat că nu recunoaşte rezultatul alegerilor, apreciind că există „o sumedenie de încălcări, care vor sta la baza contestării rezultatelor”.

În ţară, rata participării la vot în turul doi a fost de aproximativ 47%, mai mică cu un punct procentual decât pe 14 iunie. La Chişinău, prezenţa la urne a fost de peste 48%, aceeaşi ca în primul tur. Cei mai activi au fost alegătorii din sectorul Centru, iar cei mai puţin interesaţi cei din sectorul Ciocana, potrivit IPN.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău