Dorin Chirtoacă: „Este mai uşor să câştigi alegerile decât să fii gravidă!”

Pe 11 iunie, de Ziua mondială a populaţiei, Fondul ONU pentru Populaţie a organizat în incinta Sălii cu Orgă un eveniment cu genericul „Într-o lume de 7 miliarde, fiecare din noi contează”. La eveniment au fost aşteptate 250 de femei gravide, au venit însă în jur de 150 de viitoare mame. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, ajutat de colegii de la primărie, a împărţit buchete de flori fiecărei  femei însărcinate.

După ce cântăreţii de la UNIVOX împreună cu Geta Burlacu au cântat pentru spectatoarele însărcinate, a venit şi timpul lui Dorin Chirtoacă să ţină un discurs. Acesta, mai în glumă, mai în serios, şi-a început cuvântarea cu remarca: „Cred că e mai uşor să câştigi alegerile decât să fii gravidă”. Totodată, edilul a ţinut să menţioneze că deşi trecem printr-o criză interminabilă, trebuie să nu uităm că bunicii noştri au trăit şi mai greu ca noi, dar nu au refuzat să se înmulţească. „Băţul e băţ, chiar dacă e cu două capete”, a menţionat, vizibil distrat şi cu chef de glume, Dorin Chirtoacă, având probabil în vedere că deşi copiii sunt o comoară, trebuie să muncim mult pentru a-i creşte. În final, edilul capitalei a promis că „chiar astăzi” va începe să facă copii.

În prezent, Republica Moldova se confruntă cu o criză demografică. Un studiu efectuat de Fondul ONU pentru Populaţie arată că o femeie din Moldova naşte în medie 1,3 copii, de două ori mai puţin decât este necesar pentru înlocuirea generaţiilor. Această tendinţă va duce ca, spre anul 2050, moldovenii să fie mai puţini cu 1 milion, iar spre 2130, cu 2 milioane.

Vadim VASILIU

 

The following two tabs change content below.