„Dorim să avem o echipă unită și determinată”

foto LidlCitește interviul cu echipa Lidl și înscrie-te la evenimentul lor, „Management trainee”, pe 29 Iulie, la Leogrand Hotel, de la ora 10:00: http://buzzcamp.ro/management-trainee-lidl/. Vei avea ocazia să faci cunoștință cu ei și să le pui întrebările pe care le vrei tu!

– Spuneți-ne câteva cuvinte despre programul „Management trainee”. De unde a pornit ideea și care sunt obiectivele acestuia?

„Management trainee” este un program de pregătire și specializare lansat de Lidl în această vară, care se adresează absolvenților de studii superioare (promoţiile 2013 şi 2014). Acesta are ca scop oferirea pregătirii profesionale necesare tinerilor pentru ocuparea unor poziții importante în cadrul Lidl România. Le oferim participanților la program pachete salariale atractive, posibilitatea de dezvoltare și promovare în cadrul companiei și șansa de a avea acces la know-how-ul valoros pentru dobândirea performanței.
Ideea desfășurării proiectului a venit din dorința de a le oferi tinerilor posibilitatea să se integreze ușor și rapid în câmpul muncii imediat după finalizarea studiilor. Pentru noi, investirea în generația tânără este foarte importantă. Le punem la dispoziție tinerilor toate resursele necesare pentru a se dezvolta atât profesional, cât și personal într-un mediu prietenos, în care pot să beneficieze de foarte multe oportunități. Dorim să îi sprijinim și să îi încurajăm să facă primii pași spre ascensiunea lor în carieră.

– Ce înseamnă pentru un tânăr să-și înceapă cariera la Lidl România și care ar fi perspectivele lui dezvoltare?

Lidl înseamnă oameni, iar fiecare membru din echipa noastră are un rol foarte important în cadrul companiei. Pentru un tânăr, începerea carierei la Lidl reprezintă primul pas spre succesul profesional. Aici, cei care se implică și învață au șansa să evolueze rapid și să ocupe poziții importante în cadrul companiei.
Pe parcursul programului de școlarizare „Management Trainee”, tinerii pasionați vor primi pregătirea profesională necesară, activând în toate departamentele companiei Lidl și participând la diferite seminarii de dezvoltare. La finalul programului, se va organiza un Assessment Center, iar participanții care vor obține rezultate bune la această ultimă etapă de evaluare vor rămâne angajați Lidl, pe o perioadă nedeterminată. Câștigătorii vor putea ocupa una dintre pozițiile pe care au reușit să se afirme și să aibă cele mai bune performanțe.

– Cu ce este diferit Lidl ca mediu de lucru față de alte companii care funcţionează în același sector de activitate?

Atunci când vorbim de mediu de lucru, Lidl se remarcă prin posibilitățile de dezvoltare continuă pe care le oferă angajaților. Motto-ul nostru este: „Fiecare zi petrecută în echipa noastră te provoacă să fii mai bun!”. În plus, acordăm o importanță mare procesului de instruire. Este foarte important ca fiecare coleg nou intrat în echipa Lidl să primească încă de la început pregătirea potrivită. În acest sens, am creat programe de școlarizare specifice fiecărei funcții. Primii pași în cariera fiecărui angajat Lidl sunt reprezentați de perioada de școlarizare sistematică și de un plan de școlarizare structurat, bazându-ne pe tipul de instruire unu-la-unu. Considerăm că această strategie de management a resurselor umane este componenta de bază în crearea unui mediu de lucru specific companiei noastre.

– Prin ce etape de recrutare trebuie să treacă o persoană care vrea să intre în programul „Management trainee”?

Pentru a intra în programul „Management trainee”, proaspăt absolvenții de studii superioare (promoţiile 2013 şi 2014) își pot depune până la sfârșitul verii candidatura pe site-ul oficial www.lidl.ro/cariere. În iulie și august are loc procesul de preselecție ca mai apoi, în septembrie, să se desfășoare un Assessment Center. Participanții care vor obține rezultate bune la această etapă de evaluare vor intra în programul ce va începe la 1 octombrie 2014 si care va dura un an.

– Ce calităţi apreciaţi cel mai mult la un candidat?

Dorim să ni se alăture oameni pasionați, dornici să învețe cât mai multe lucruri noi, care să țină pasul cu ritmul dinamic al companiei noastre. Dorim să avem o echipă unită și determinată. Angajații noștri trebuie să se sprijine reciproc, iar Lidl, ca echipă, își sprijină fiecare coleg, deoarece evoluția fiecărui membru al grupului înseamnă evoluția în sine a companiei.

– Ce sfaturi aveți pentru tineri în ceea ce privește dezvoltarea unei cariere de succes?

Să fie motivați, să-și dorească mereu să fie mai buni, să se implice în activitățile companiei și să dea dovadă de spirit de echipă. În plus, este important să fie mereu dornici să învețe și să țină cont de toate sfaturile și informațiile primite în cadrul programelor de școlarizare. Nu căutăm oameni cu experiență profesională, însă ne dorim tineri care să reușească să o dobândească rapid.

Interviu de JURNAL de Chişinău