Donaţie de la „Balkan Pharmaceuticals”

Institutul Oncologic din Chişinău a beneficiat săptămâna aceasta de o donaţie de medicamente în valoare de 7 mil. de lei din partea SC „Balkan Pharmaceuticals” SRL. Într-o perioadă de criză economică, compania farmaceutică autohtonă a găsit posibilitatea să sprijine bolnavii de cancer. Donaţia a fost realizată şi graţie colaborării cu Ministerul Sănătăţii al R. Moldova.
Medicamente pentru tot anul

Reprezentanţii „Balkan Pharmaceuticals” au asigurat cu medicamente destinate tratamentului chimioterapeutic al pacientelor cu cancer la sân. Întregul lot de medicamente cuprinde opt denumiri farmaceutice, preparate foarte scumpe care vor acoperi integral necesităţile bolnavilor de cancer pentru un an. „Este un suport deosebit pentru sistemul de sănătate. În anii trecuţi, noi cumpăram aceste medicamente. Ne bucurăm de colaborarea cu „Balkan Pharmaceuticals”. În acest an, banii destinaţi pentru achiziţionarea acestor medicamente vor fi redirecţionaţi către alte necesităţi”, a declarat Vladimir Hotineanu, ministrul Sănătăţii. Medicamentele vor fi oferite gratuit atât pacienţilor internaţi în cadrul Institutului Oncologic, precum şi celor aflaţi în staţionarul de zi al instituţiei.
Premierul Vlad Filat consideră oportună această donaţie. El a mulţumit conducerii companiei farmaceutice „Balkan Pharmaceuticals” pentru acest gest oferit oamenilor în dificultate. La rândul său, Silviu Chira, directorul „Balkan Pharmaceuticals”, speră ca medicamentele oferite să dea rezultatele aşteptate.
„A fost o surpriză deosebită pentru noi. Actualmente, când toată lumea se plânge de bani, de timp, mai există şi oameni de bine. Donaţia a venit cum nu se poate mai bine. Toată lumea are probleme şi este preocupată să le rezolve; uită parcă să  privească în jur”, ne-a declarat Maria P., o pacientă beneficiară a acestor medicamente.
În R. Moldova se înregistrează anual aproximativ 7500 de bolnavi cu tumori maligne.
Standarde înalte

Antreprenorii moldoveni au creat „Balkan Pharmaceuticals” pentru a asigura producerea preparatelor farmaceutice sigure şi accesibile pe piaţa mondială. În 2007, au obţinut licenţa Guvernului Republicii Moldova pentru producerea diverselor preparate farmaceutice. „Balkan Pharmaceuticals” îşi îndreaptă eforturile pentru a produce o serie largă de preparate medicinale şi a crea un nume al calităţii şi integrităţii.
Au format o echipă de înaltă calificare, în frunte cu profesori universitari în medicină şi farmacie, pentru a elabora, a cerceta şi a produce preparate medicinale de calitate. „Balkan Pharmaceuticals” este acreditată şi a introdus standarde GMP, cu cerinţe înalte în procesul de producere.
Mai mult, „Balkan Pharmaceuticals” doreşte să îşi extindă atât gama de producţie, cât şi piaţa de desfacere. Deşi pe moment preparatele sunt distribuite doar în Moldova, reprezentanţii companiei fac eforturi de a înregistra produsele şi în Ucraina.  Pe viitor, se planifică înregistrarea produselor farmaceutice în Rusia şi în alte ţări CSI.
Alina Guţu
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)