Don Juan din Bolohan

TELENOVELĂ //  „Mortul” are soţie şi două amante

O ţărancă din satul Bolohan, raionul Orhei, s-a răzbunat pe soţul ei, declarându-l mort, după ce acesta a trădat-o de două ori de dragul altor femei. Şi dacă în scurt timp după prima escapadă bărbatul a revenit în familie, peste un an acesta s-a amorezat de o altă femeie, iar cea de-a doua aventură s-a dovedit a fi mai durabilă.
Bărbatul iubăreţ a plecat cu amanta în Federaţia Rusă şi, timp de şapte ani, nu a dat nimic de ştire despre sine. Femeia a declarat pentru Jurnal.tv că l-au căutat prin intermediul poliţiei, dar totul a fost în zadar. După aproape şapte ani, întors la baştină, la postul vamal Otaci, bărbatul a aflat cu stupoare că numele său figurează printre decedaţi. A crezut că e o simplă încurcătură. Dar nici oamenii din sat nu puteau să-şi ascundă mirarea întâlnindu-se cu el pe drum. Ajuns la primărie, înviatul din morţi a făcut o criză de nervi. Potrivit primarului Ion Crăciun, acesta nu înceta să se întrebe printre lacrimi: cum e posibil să-l fi dat cu atâta uşurinţă uitării soţia, dar, şi mai grav, copiii?
„L-am surprins la Agafia în apartament”

„Să vă spun cum a început totul”, ne îndeamnă s-ar părea la un periplu anevoios printre amintirile sale protagonista acestei istorii, Raisa Cociug din s. Bolohan. „Ne-am căsătorit în 1970. Prin 1987, noi aveam doi băieţi, dar el şi-a găsit o prietenă care pe atunci lucra la fabrica de conserve. Pe ea o chema Agafia Ciorici. În una din zile, eu l-am prins la Agafia în apartament. Atunci i-am făcut geamantanul şi i-am zis să plece. Peste un timp, el a zis că vrea să se întoarcă în familie. Eu, mă rog, l-am iertat şi l-am primit ca pe un creştin, dar el n-a stat niciun an şi s-a dus cu alta”, ne spune femeia, pe un ton tot mai revoltat, lăsând să se înţeleagă că nu i-a fost uşor alături de un soţ care a abandonat-o cu doi copii, fără a îndrăzni să-i ceară măcar divorţul.
A fugit cu Vera Rău din ţară

După ce s-au împăcat cei doi, lucrurile păreau să se fi aşezat la locul lor. S-a dovedit a fi însă o linişte înaintea furtunii. Într-una din zile, bărbatul nu s-a mai întors acasă. „N-a stat niciun an şi s-a dus cu Vera Rău, la Moscova”, precizează nevasta acestuia. Încercăm să aflăm cine-i Vera Rău, la care femeia face un gest a lehamite din mână. Vorbeşte repede, de parcă ar scoate amintirile de pe raft, ar sufla praful de pe ele şi le-ar bagă iute îndărăt, fără a-şi propune să filozofeze mult asupra lor. „N-a suflat o vorbă despre planurile lui, nici măcar nu ştiam încotro au luat-o. De atunci n-am mai auzit nimic despre el. L-am căutat prin intermediul poliţiei, dar n-am dat de ei. De aceea am decis că e mort”.
Dezamăgirea lui nea Dumitru

După aproape şapte ani de pribegii, nea Dumitru a decis să se întoarcă la soţie şi copii. Deşi la punctul vamal Otaci i s-a spus că persoana cu aceste date de identitate figurează printre morţi, bărbatului i s-a părut că la mijloc e o simplă încurcătură. Gluma a început să se îngroaşe când şi-a dat seama că a rămas şi fără apartamentul pe care familia i l-a vândut, şi că în statul al cărui cetăţean a fost figurează ca decedat.
„Ne-am uitat la el ca la o minune”, ne spune secretara primăriei Marina Lisu. „A început să plângă, se întreba cum e posibil aşa ceva: să fie omul în viaţă, dar să nu mai figureze printre cei vii? În certificatul de deces pe care l-a adus soţia se spune că bărbatul ar fi decedat la 17 iulie 2007”. Acest lucru a fost constatat de instanţa de judecată a raionului Orhei, judecător pe atunci fiind Sergiu Radu. „I-am eliberat un nou certificat prin care am confirmat că într-adevăr nea Dumitru este viu”, ne spune secretara. Rudele familiei ne-au spus că, după „învierea din morţi” în documente, cu o mare supărare în inimă, bărbatul a decis să se întoarcă înapoi în Federaţia Rusă. În iad sau în rai, numai el ştie.
The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu

Ultimele articole de Svetlana Corobceanu (vezi toate)