Domnica Manole: „Acțiunile Procuraturii Anticorupție și ale CNI sunt vădit ilegale și contrare bunului-simț”

domnica manole

Comisia Națională de Integritate a dispus astăzi, 6 iulie 2016, inițierea procedurii de control a judecătoarei Curţii de Apel Chișinău, Domnica Manole (foto), privind eventuala încălcare a regimului juridic de declarare a veniturilor și proprietății pentru 2015. Drept temei al inițierii procedurii de control a servit sesizarea Procuraturii Anticorupție, transmite unimedia.info.

Drept urmare, Domnica Manole a reacționat: „Consider acțiunile Procuraturii Anticorupție și ale Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) vădit ilegale și contrare bunului-simț. În primul rând, pentru perioada 2014–2015, am fost deja supusă controlului de către CNI și nu au fost constatate divergențe sau încălcări cu privire la declarația de venituri și proprietăți, iar Procuratura Anticorupție a refuzat pornirea urmăririi penale împotriva mea”.

Judecătoarea a specificat că inițierea acestui control are loc înainte de a fi examinată de către Curtea Supremă de Justiţie contestarea Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii din 31 mai 2016 privind admiterea sesizării Procuraturii Generale de a porni urmărirea penală pe numele său.

„Se conturează un scenariu bine pus la punct de a utiliza orice mijloc pentru a mă intimida, ceea ce îmi stârnește îngrijorare și neîncredere în sistemul de drept național. De asemenea, consider că adresarea și acțiunile Procuraturii Anticorupție au un caracter abuziv și de intimidare la adresa mea, operându-se cu metode opresive camuflate de a căuta informații denigratoare despre persoana și activitatea mea profesională”, a conchis Domnica Manole, judecător al Curții de Apel. Reprezentanții Procuraturii și ai CNI nu au comentat deocamdată acuzațiile.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)