Doina Sulac va scoate primul CD de muzică populară

EXCLUSIV: „Visul cel mai mare al tatălui meu era să-i calc pe urme”

Proaspăt operată, interpreta Doina Sulac a vrut să aflăm primii că CD-ul pe care îl pregăteşte de doi ani şi ceva va apărea pe piaţa de muzică. Deşi ar trebui să se odihnească după intervenţia chirurgicală pe care a avut-o la rinichi, munceşte de zor pentru a satisface poftele fanilor săi cu piese de-ale ei şi de-ale răposatului Nicolae Sulac.

Carolina CHIRILESCU

Revenită din Italia, unde a fost operată la rinichi, Doina se simte bine şi mai are puţin de lucru la CD-ul la care a lucrat împreună cu „Lăutarii”. CD-ul va conţine 14–15 piese din repertoriul Doinei, al lui Nicolae Sulac şi al lui Valeriu Caşcaval.

Prezentarea va avea loc la sfârşitul lui august – începutul lui septembrie, după care va urma şi prezentarea unui DVD, cu primul concert solo al interpretei. CD-ul se numeşte „Floarea lui Sulac”, la fel ca firma pe care o conduce. Acest CD este dedicat lui Nicolae Sulac, era firesc să fie înregistrat împreună cu Nicolae Botgros. „Iniţial am vrut să-l înregistrez cu Fraţii Advahov, dar mi-am dat seama că greşesc. Nicolae Botgros este naşul meu de botez şi a fost cel mai bun prieten al tatălui meu. E un om deosebit, talentat cu care se lucrează foarte uşor.”

Vrea ca CD-ul să se vândă şi în România

Doina este studentă în ultimul an la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, facultatea canto popular. Pe această cale aduce mulţumiri profesorilor Ion Paulenco şi Natalia Munteanu. Lucrează la CD de doi ani şi ceva. „E scump să înregistrezi un CD în RM, mai ales cu asemenea instrumentişti ca Lăutarii. Am avut noroc de câţiva sponsori, mai bine zis de admiratori ai tatălui meu, care au dat banii necesari”, menţionează interpreta.

CD-ul va fi pus în vânzare în Republica Moldova şi în România, intenţionează să încheie un contract de vânzare acolo: „Vreau să-l pot vinde şi în România, deoarece şi acolo lumea este dornică de piesele lui Nicolae Sulac”.

În acest an, Nicolae Sulac ar fi împlinit 75 de ani. Cu această ocazie, pe 21 septembrie va fi organizat, ca în fiecare an, concursul în memoria artistului. Organizatorul concursului este maestrul Nicolae Botgros, ediţia din acest an va fi deosebită.

Vrea să deschidă un restaurant

Deşi anul 2011 este dificil pentru interpretă prin faptul că problemele de sănătate i-au dat peste cap planurile, spune că are încă multe idei de realizat. Interpreta ne-a mărturisit că vrea să deschidă un restaurant în satul de baştină al lui Sulac, Sadâc, raionul Cahul, şi să restaureze muzeul care-i poartă numele.

Toate aceste lucruri le face în memoria tatălui său pentru a demonstra că sufletul lui Nicolae Sulac încă trăieşte prin creaţia sa. „Tata visa să deschidă o reţea de restaurante care să-i poarte numele, adică să facă un brand din numele Sulac. Vreau neapărat să-i îndeplinesc acest vis, în plus, vreau să restaurez şi muzeul din sat. Ştiu că va fi greu şi că voi avea nevoie de mulţi bani, dar nimic nu este imposibil, deoarece restaurantul va fi un fel de casă de nunţi unde vor răsuna piesele sale”, ne spune Doina.

„După decesul lui Grigore Vieru este foarte greu să găseşti un textier bun”

Pe lângă faptul că este interpretă, studentă şi mamă, mai este şi compozitoare. A scris de curând o piesă pentru Aura şi mai are o piesă, însă nu ştie încă cine o va interpreta. „Voi mai scrie piese, însă nu am un textier bun. După decesul poetului Grigore Vieru este foarte greu să găseşti un textier bun. În prezent, lucrez cu un textier din România.”

Compozitoarea ar vrea să scrie şi pentru alţi interpreţi din Republica Moldova, precum Pasha Parfeni, cu care va înregistra în curând un duet. La capitolul duete, îşi doreşte să cânte împreună cu Marcel Pavel sau Fuego. „Marcel Pavel este un mare artist care poate cânta de la operă până la folclor, îl admir pentru ceea ce face.” După lansarea CD-ului va urma filmarea unor clipuri la câteva din piesele din album, dar şi alte surprize.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu