Doi sportivi din R. Moldova vor concura pentru medalii la JO din Vancouver-2010

Nouă sportivi din R. Moldova au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc în 2010 la Vancouver, Canada. Doi dintre aceştia, biatlonista Natalia Levcenkova şi Urs Imboden (schi alpin), vor să aducă primele medalii pentru R. Moldova la JO de iarnă.

Preşedintele Federaţiei de schi şi sanie (FSS), Petru Bria, a declarat pentru JURNAL că Levcenkova şi elveţianul Urs Imboden au şanse reale de a cuceri medalii. „Natalia şi Urs sunt sportivi valoroşi şi cred că au pregătirea necesară pentru a se clasa în primii zece la probele lor şi chiar pot pretinde şi la medalii”, a spus Bria. Acesta nu ştie dacă toţi cei nouă sportivi moldoveni vor participa la JO, pentru că R. Moldova nu are suficiente cote de participare. „La finele lunii decembrie, vom definitiva lotul şi vom vedea cine va participa la JO. Totuşi, cred că se vor găsi soluţii şi toţi cei nouă vor lua startul la probele lor”, a precizat preşedintele FSS.

R. Moldova a înrolat un austriac în lotul olimpic

Bria a menţionat că la JO din 2010 ar putea participa şi un austriac, Georg Lizner de 26 de ani, care a primit cetăţenia R. Moldova. „Georg este este un sportiv de mare perspectivă. Anul acesta a ocupat locul doi la Cupa Mondială de schi alpin. Participarea sa este sub semnul întrebării, pentru că şi-a fracturat piciorul la o competiţie. El spune că se va reface până vor începe JO, dar trebuie să vedem ce spun medicii”, a adăugat Petru Bria.

Opt sportivi sunt membri ai CSCA

Opt din cei nouă calificaţi la JO sunt membri ai Clubului Sportiv Central al Armatei Naţionale (CSCA). Dintre aceştia se numără Alexandra Camenşcic, Elena Gorohova, Sergiu Balan (schi fon), Bogdan Macovei (sanie), Urs Imboden, Chirstoph Roux, Georg Lizner (schi alpin). Natalia Levcenkova reprezintă clubul „Dinamo” de pe lângă Ministerul Afacerilor Interne.